Inauguralni let
92

Flydubai povezao Podgoricu, Sarajevo i Dubai

Klix.ba
Na Međunarodni aerodrom Sarajevo sletio je danas inauguralni let kompanije Flydubai, prvi put na relaciji Dubai-Sarajevo-Podgorica.

Podsjećamo da već skoro tri godine Flydubai povezuje Sarajevo i Dubai, a sada su ovoj liniji dodali i Podgoricu.

Letovi će se obavljati dva puta sedmično, a putnici će srijedom i subotom moći letjeti između ovih gradova, a Flydubai ima dozvolu da prodaje karte za djelimična putovanja.

To znači da oni koji žele, mogu naprimjer, ići samo do Podgorice i nazad ili iz glavnog grada Crne Gore samo do Dubaija i nazad.

Redovne linije Sarajevo – Dubai, ponedjeljkom i petkom, ostaju i ove nove bit će dodaci na ruti između Ujedinjenih Arapskih Emirata i Bosne i Hercegovine.

Uvođenjem ove linije, Flydubai je prvi put nakon dugo vremena zračnim putem povezao Sarajevo i Podgoricu.

Delegacija predvođena glavnim izvršnim direktorom kompanije Flydubai Ghaithom Al Ghaithom i komercijalnim višim potpredsjednikom za regije (UAE, EU, ME, CIS) u kompaniji Fydubai Jeyhunom Efendijem, sastala se sa generalnim direktorom Međunarodnog aerodroma Sarajevo Arminom Kajmakovićem, komercijalnim direktorom Matejom Krpanom i direktorom sektora za sigurnost na Međunarodnom aerodromu Sarajevo Senadom Malićem.

"Ovim letom Flydubai postaje prva aviokompanija koja nudi redovne usluge letenja između Sarajeva i Podgorice, čime ostajemo predani pružanju novih mogućnosti za trgovinu i turizam", rekao je Al Ghaith.

Efendi je izjavio da Flydubai od decembra 2014. godine ima direktne letove do Sarajeva, a da su zbog popularnosti ove usluge vidjeli mogućnost daljnjeg pružanja povezanosti na regionalnom nivou, kao i pružanje direktnih letova do Dubaija.

"flydubai je predan da svojim korisnicima pruži bolji doživljaj putovanja nudeći veći izbor i fleksibilnost. Zahvaljujući njihovoj Business klasi, putnici mogu uživati u letenju po svojoj mjeri, dok Economy Class pruža udoban smještaj i praktičan način putovanja.

Sarajevo pripada mreži Srednje i Istočne Europe aviokompanije Fydubai koja obuhvata još i Beograd, Bratislavu, Bukurešt, Prag, Skoplje i Sofiju.