Više letova za Beograd
38

Flydubai odgodio linije za Zagreb, za Sarajevo četiri leta sedmično

A. Z.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Kompanija Flydubai odgodila je nastavak zimske sezone za Zagreb pa bi se veza s hrvatskom prijestonicom trebala nastaviti 3. februara. Istovremeno, planira povećati broj linija za Beograd, dok će prema Sarajevu održavati četiri linije tokom zimske sezone.

Prvobitno je planirano da se linije za Zagreb nastave 27. decembra, no odlučeno je da se tri leta sedmično omoguće od naredne godine. Očekuje se i da će Flydubai zamijeniti Emirates na linijama iz Zagreba od ljeta.

Flydubai trenutno održava linije za Beograd i Sarajevo, te planira povećati broj letova prema glavnom gradu Srbije sa četiri na pet puta sedmično, od 22. decembra. S druge strane, broj letova za Sarajevo povećan je na četiri puta sedmično i održavat će se tokom zimske sezone.

Većina putnika koji trenutno putuju Flydubaijem su oni koji idu od tačke do tačke.

"Dubai ponovo dočekuje turiste. Usko sarađujemo sa našim partnerima iz cijele avioindustrije kako bismo ponovo pokrenuli putovanja i turizam", rekli su iz kompanije.

Ulaz u Dubai je dozvoljen uz negativan test na koronavirus koji ne smije biti stariji od 96 sati. Prema propisima, hrvatski državljani moraju se podvrgnuti još jednom, besplatnom, testu po slijetanju na aerodrom.