Povratak aviosaobraćaja
503

FlyDubai od 9. jula ponovo leti iz Sarajeva i to tri puta sedmično

R. D.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Emiratska aviokompanija Flydubai priprema se za nastavak komercijalnog poslovanja nakon prinudne pauze zbog pandemije koronavirusa, a od narednog mjeseca vraćaju se i na aerodrome u našoj regiji.

Kako piše specijalizirani portal Ex-Yu aviation ova aviokompanija privremeno će obustaviti letove između svog čvorišta u Dubaiju i Skoplja do kraja ljetne sezone, a letove bi trebali biti obnovljeni početku zimske sezone, 26. oktobra.

Letovi za Beograd uspostavljaju ponovo 4. jula i odvijati će se jednom sedmično do kraja mjeseca, i to svake subote. Letovi za Sarajevo ponovo će se pokrenuti 9. jula i izvoditi tri puta sedmično, svakog utorka, četvrtka i subote.

Sezonski letovi za Dubrovnik bit će obnovljeni 16. jula s dvije rotacije sedmično, svaki četvrtak i nedjelju, dok će za Tivat početi letjeti 17. jula, svakog ponedjeljka i petka. Iz kompanije su naglasili da su promjene i dalje moguće.

Bogati emirat Dubaji se ponovno za turiste otvara 7. jula, a putnici će morati preuzeti aplikaciju Covid-19 DXB i registrirati svoje detalje kako bi se olakšala koordinacija i komunikacija sa zdravstvenim vlastima ako se pojave bilo kakvi simptomi.

Osim popunjavanja "Obrazaca zdravstvene deklaracije" prije poletanja, kako bi potvrdili da nemaju simptome, putnici bi trebali osigurati valjano zdravstveno osiguranje kako bi ušli u Dubaji.

Turisti također moraju obaviti PCR test star najmanje četiri dana (96 sati) prije datuma odlaska. Nakon dolaska na aerodrom u Dubaiju, oni će morati pokazati dokaz da nisu zaraženi virusom. Ako ne mogu pružiti dokaz, u zračnoj luci će proći PCR test.