{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


FlyBosnia dobila licencu od Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH

Klix.ba
13.1.2019. u 14:11
189
138
FlyBosnia dobila licencu od Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH
189
FlyBosnia dobila licencu od Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH
Foto: Arhiv/Klix.ba
Direkcija za civilno zrakoplovstvo Bosne i Hercegovine (BHDCA) izdala je aviokompaniji FlyBosnia Potvrdu zračnog operatera (AOC), saznaje Klix.ba. Prvi komercijalni let očekuje se 31. januara.
Ranije je najavljeno da bi nakon dobijanja dozvole trebale biti uspostavljene linije na relaciji Sarajevo - Rijad i Sarajevo - London. Plan je da se vremenom proširi lista destinacija na Džedu, Frankfurt, Štokholm i Amsterdam, ali i London.

Podsjećamo, letjelica Airbus A319 nove bh. aviokompanije FlyBosnia na čijem je čelu Chris Gabriel, nakon probnog leta u Bugarskoj sletjela je na Međunarodni aerodrom Sarajevo 22. decembra, odakle bi trebala obavljati letove prije svega za Rijad, a kasnije se planiraju letovi i za brojne evropske gradove. Iako je prvi let na relaciji Sarajevo - Rijad bio najavljen za 10. juni, let nije realizovan jer se proces dobijanja dozvole za obavljanje komercijalnih letova odužio.

Osnivači FlyBosnie su predstavnica i direktor Al Shiddi grupacije Nudžejma Skenderović i Sulaiman Abdullah Al Shiddi koji je ujedno i jedan od najvećih investitora iz Saudijske Arabije u našoj zemlji. Saudijski konglomerat opisao je FlyBosniu kao novu, mladu i dinamičnu aviokompaniju koja će težiti ka tome da osigura putnicima uzbudljive i sigurne letove s najvišim standardom usluga.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: