U vrijeme pandemije
57

FIS i dalje uredno opskrbljen prehrambenim robama

R. D.
Foto: FIS
Foto: FIS
Pandemija koronavirusa nije značajno utjecala na snabdijevanje prodajnih centara FIS.

"Mi u FIS-u raspolažemo dovoljnim rezervama roba, konstantno punimo police i bez obzira na veći intenzitet kupovine, cilj nam je, da se kupci osjećaju sigurno u vezi snabdijevanja osnovnim životnim namirnicama. Ono što u ovom trenutku vidimo, po načinu kupovine i kretnja po našim centrima, da među kupcima nema panike i da razumiju situaciju. Kod kupovine brašna nismo ograničili količine, ali apeliramo na građane da ne kupuju prekomjerne količine, jer imamo informacije od naših dobavljača, koje kažu, da neće biti prekida u snabdijevanju. I za sve druge prehrambene robe i higijenske potrepštine Fis ima kontinuirano snabdijevanje i uvjeravanje dobavljača da će tako i ostati" kazao nam je Mladen Gržić, direktor Odjela prehrane u FIS-u.

Iz FIS-a poručuju da će i dalje biti na usluzi svojim kupcima i truditi se da zadovolje sve njihove potrebe, kako bi svi zajedno prevazišli ovu situaciju.

U prodajnim centrima FIS u BiH, poduzete su sve potrebne mjere predostrožnosti koje se odnose na zaštitu kupaca i zaposlenika, a propisanih od strane kriznih stožera u BiH.

Samo zajedničkim odgovornim ponašanjem se možemo suprotstaviti pandemiji koja nas je zadesila.