biznis
0

FIPA potpisala Memorandum o razumijevanju s IBA-om

FENA
Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) Haris Bašić i ambasador Republike Bugarske u BiH Andrey Transki uime Bugarske agencije za investicije (IBA) potpisali su danas u Sarajevu Memorandum o razumijevanju između te dvije agencije.

Agencije će, prema potpisanom dokumentu, promovirati zajedničke aktivnosti u vezi s ekonomskom saradnjom, te razmjenjivati iskustva u promoviranju stranih ulaganja, saopćeno je iz FIPA-e.

Ubuduće će agencije razmjenjivati dostupne informacije, publikacije i ostale dokumente u vezi s ostvarivanjem ciljeva iz Memoranduma.

Bugarski ambasador Andrey Transki naglasio je da Memorandum predstavlja doprinos izgradnji baze bilateralnih sporazuma u saradnji dvije zemlje.

Istaknuo je da pored potpisivanja Memoranduma o saradnji predstoji i potpisivanje Sporazuma o podsticanju i uzajamnoj zaštiti investicija.

Republika Bugarska je zemlja koja je proteklih godina zabilježila 20 milijardi eura stranih ulaganja, te će iskustvo Bugarske biti od velikog značaja za BiH.