Finansije
53

Završen proces spajanja IK i Moje Banke: Na bh. tržištu se formira vodeća domaća banka

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon što je 31.07.2016. godine provedena statusna promjena pripajanja Moje Banke d.d. Sarajevo Investiciono-komercijalnoj banci DD Zenica, od danas na bh. bankarsko tržište istupa jaka, sigurna i stabilna domaća banka, članica ASA Prevent Grupacije.

"Iza nas je zahtjevan period u kome smo uspjeli završiti sve formalno pravne procedure i dobiti dozvole za pripajanje Moja Banka IK Banci. Ponosni smo na postignuti rezultat zahvaljujući kojem postajemo vodeća domaća banka u FBiH, sa preko 400 miliona aktive, iza koje stoji najveći poslovni sistem i 20 godina tradicije uspješnog poslovanja", istakao je Samir Mustafić, direktor IK Banke, te dodao kako upravo zahvaljujući domaćem kapitalu i pripadnosti jakom privrednom sistemu, ova banka najbolje razumije potrebe i probleme građana BiH.

"Kroz period koji slijedi, bit ćemo našim klijentima oslonac i partner u poslovanju, pružajući im kvalitetnu uslugu sa fokusom na razvoj domaće privrede", rekao je Mustafić.

ASA Prevent grupacija u BiH zapošljava 7000 uposlenika i kontinuiranim investiranjem u nove projekte postavlja temelje razvoja bh. privrede. Upravo je strateška odluka za izgradnju jake domaće banke potvrda opredjeljenja i poduzetničke vizije Grupacije. Procesom spajanja Moja Banka i IK Banka proširena je mreža poslovnica i bankomata, te klijentima omogućene dodatne usluge i proizvodi koji će se u narednom periodu naći na tržištu.

"Bit ćemo inovativni, ponuditi nove proizvode i usluge za sve klijente prateći izazove modernog doba i digitalne tehnologije. Kako bismo osigurali da kompletan proces spajanja prođe bez ikakvih posljedica za naše klijente, sve poslovnice i filijale nastavljaju redovne poslovne aktivnosti već od 03.08.2016.", poručuju iz IK Banke.