Finansije
15

Uspješno završena druga emisija obveznica Vakufske banke

Klix.ba
Vakufska banka dd Sarajevo uspješno je završila drugu emisiju obveznica u ukupnom iznosu od 4.918.800,00 KM. Upisano je i prodato 49.188 obveznica, nominalne vrijednosti 100 KM.

Kamatna stopa je fiksna i iznosi 5,00 % na godišnjem nivou, a isplaćuje se polugodišnje. Glavnica će biti isplaćena na kraju pete godine jednokratno od dana proglašenja uspješnosti emisije.

"Veoma smo zadovoljni rezultatima emisije, koja je uspješno okončana 16. novembra 2015. godine. Uspješno obavljena emisija obveznica je još jedna potvrda stabilnosti i izgrađenog povjerenja pravnih subjekata i građana u domaću Banku, koji su emisiju prepoznali kao sigurno i profitabilno ulaganje. Mi ćemo i dalje raditi na tome da našim klijentima osiguramo kvalitetna i efikasna finansijska rješenja, prilagođena individualnim potrebama naših klijenata, te na razvoju i unapređenju digitalnih servisa za brže, jednostavnije i felksibilnije poslovanje sa Bankom", izjavio je direktor Vakufske banke Mirzet Ribić.

Vakufska banka jedna je od vodećih domaćih komercijalnih banaka u Bosni i Hercegovini koja svakodnevno kroz proces restrukture sa novim menadžmentom, u saradnji sa većinskim vlasnikom Fabrikom duhana Sarajevo, iznosi promjene, donosi novu energiju i entuzijazam za implementaciju uspješnih projekata usmjerenih na poslovanje sa stanovništvom i pravnim licima.