|

Uspješna poslovna godina za NLB Leasing

Uspješna poslovna godina za NLB Leasing
0
S
Sarajevo-x.com
27.12.2006. u 10:42
0
komentara
0

dijeljenja
Uspješna poslovna godina za NLB Leasing
NLB Leasing je ostvarila uspješnu poslovnu 2006. godinu. Aktiva NLB Leasinga u decembru ove godine iznosi 27.500.080 EUR, dok bilansna suma iznosi 30.798.730 EUR. NLB Leasing je ostvario ukupni plasman na bh tržištu u iznosu od 18.409.821 EUR.
Trenutno uzimaju oko 7% tržišnog učešća na cijelom teritoriju BiH, što predstavlja veliki uspjeh obzirom da je ovo prva godina aktivnog poslovanja NLB Leasinga u Bosni i Hercegovini, saopšteno je iz ove kompanije.

NLB Leasing je u 2006. godini otvorio i dvije poslovnice. U maju je otvorena poslovnica NLB Leasinga u Mostaru, dok je u novembru ove godine otvorena poslovnica u Banjoj Luci čime su počeli sa poslovanjem i na teritoriji Republike Srpske. U 2007. godini planirano je otvaranje poslovnice u Tuzli.

NLB Leasing je u toku ove godine realizovao i nekoliko veoma uspješnih projekata od kojih se posebno ističu Multiplex kino koje je naveće u Bosni i Hercegovini, hidrocentrala Trešanica, te apartmansko naselje Neum.

„Od velikih poslova imali smo par velikih projekata od kojih bi svakako istakla najveće multimedijalno kino u BiH, Mini hidrocentralu na rijeci Trešanica, Apartmansko naselje Neum i niz poslova kupovine objekata na području BiH.“, istakla je direktorica NLB Leasinga Amela Kalisi.

„U svakom slučaju ostvaren je zadati godišnji plan. Ostvarenje tog plana je veliki uspjeh s obzirom na dužinu aktivnog učešća našeg leasinga na tržištu i broj ljudi, u našem slučaju pet, koji su taj posao doveli do kraja. 2006-ta godina je godina sa značajnim transformacijama NLB Grupe na području BiH, tako da mislim da ćemo narednu godinu iskoristiti da odnos svih starih i novih članica Grupe sa NLB predznakom, bude još čvršći i uspješniji.“, dodala je gđa. Kalisi.

U 2007. osim otvaranja nove poslovnice NLB Leasing u Tuzli, u planirano je uzimanje većeg učešća ma tržištu sa vozilima, jača saradnja sa dilerima, te izlazak na tržište sa akcijama vezanih za dilere, te će se usmjeriti više ka sektoru nekretnina.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.