Finansije
0

UniCredit Zagrebačka banka najbolja banka u BiH

NINA
U srijedu je u hotelu Holiday Inn u Sarajevu na tradicionalnoj dodjeli Kristalne prizme za najbolju banku u BiH proglašena UniCredit Zagrebačka banka, za najbolje osiguravajuće društvo Croatia osiguranje, za najuspješnijeg direktora banke Berislav Kutle, a za najuspješnijeg direktora osiguravajućeg društva Mithad Terzić.

Odluka o dodjeli Kristalne prizme se donosi tako što se na osnovi poslovnih rezultata koje su ostvarile u protekloj poslovnoj godini rangiraju sve banke i sva osiguravajuća društva u BiH. Dodjelu Kristalne prizme organizira konsultanska kuća Revicon i poslovni magazin Prizma.

Prema riječima direktora Revicona Marina Ivaniševića, izbor najbolje banke ove godine je rađen prema posebnoj matematičkoj metodi koju je razvio profesor s Ekonomskog fakulteta u Sarajevu Velimir Vučković, a koju je realizirao profesor Mirko Puljić.

«Za rangiranje se primjenjivala faktorska, odnosno višekratijalna analiza podataka sadržanih u financijskim izvještajima banaka i osiguranja. Osnovne veličine koje su vrednovane su kapital, depozit, imovina, krediti, broj zaposlenih i tome slično», kazao je Puljić, objašnjavajući da su UniCredit Zagrebačka banka i Croatia osiguranje pokazali najbolje rezultate i za to dobili Kristalnu prizmu.

Direktor UniCredit Zagrebačke banke Berislav Kutle je izrazio zadovoljstvo zbog proglašenja njegove banke najboljom, kao i zbog toga što je proglašen najuspješnijim direktorom, tvrdeći da je to rezultat njegovih zaposlenika.

Predstavnik najuspješnijeg osiguranja Zlatan Luburić je također izrazio zadovoljstvo što je baš Croatia osiguranje izabrano za najuspješnije između 26 ostalih, tvrdeći da je to i određena odgovornost jer se u budućnosti ne smiju iznevjeriti klijenti koji već dugi niz godina vjeruju ovom društvu i koji na profesionalni odnos osiguranja odgovaraju svojim povjerenjem.

«Želimo da i iduće godine uz kristalan rad osvojimo Kristalnu prizmu», poručio je Luburić.