Finansije
0

UniCredit Banka uručila donaciju Dječijem domu Dom-porodica u Zenici

Klix.ba
UniCredit Banka je danas, povodom Ramazanskog bajrama, uručila donaciju Dječijem domu Dom-porodica u Zenici, koji brine o djeci i omladini lišenoj roditeljskog starenja te djeci i omladini čiji je razvoj ometen porodičnim prilikama. Banka novčani iznos namijenjen objavama čestitki već tradicionalno donira onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Branislav Dilber, direktor Dječijeg doma Dom-porodica, je izrazio zahvalnost banci na ovom humanitarnom gestu koji će pomoći u osiguravanju još bolje skrbi njihovih štićenika.

"Donirana sredstva planiramo upotrijebiti za nabavku školskog pribora, odjeće i obuće za ovu školsku godinu", rekao je Dilber.

"Izuzetno smo ponosni što smo i ovom humanom akcijom pokazali visok nivo društveno odgovornog djelovanja i brige za unapređenje kvaliteta življenja u Bosni i Hercegovini. Nadamo se da će donacija doprinijeti stvaranju kvalitetnijih i boljih uslova za život štićenika Doma" izjavila je Valerija Gasman-Trezner, direktorica poslovnice u Zenici. Gasman-Trezner je svim klijentima banke koji obilježavaju Bajram, uputila iskrene čestitke uz želju da ga provedu u dobrom zdravlju i sreći sa svojim najmilijim.

UniCredit Banka je u protekloj godini za inicijative korporativne i društvene odgovornosti izdvojila više od 700.000 KM i na taj način doprinijela kvalitetu života svih građana BiH.