Svjetski dan štednje
32

Učenici OŠ "Grbavica II" posjetili poslovnicu Union Banke u Sarajevu

Klix.ba
Povodom Svjetskog dana štednje, učenici petog razreda Osnovne škole "Grbavica II", zajedno sa učiteljicom Amnom Ćatić, posjetili su poslovnicu Union Banke u zgradi Loris na Grbavici, gdje je za njih upriličen svečani prijem obrazovno-zabavnog karaktera.

Pored edukacije o raznim oblicima štednje, važnosti štednje, kao i odgovornog ponašanja kada je u pitanju trošenje novca, učenici su imali priliku da se na zanimljiv način upoznaju sa radom banke i svakodnevnim poslovnim zadacima koje obavljaju uposlenici u jednoj banci.

Ova posjeta bila je korisna i sa aspekta nastavnog plana i programa, obzirom da su se učenici i kroz praktičan primjer upoznali sa zanimanjem bankara, kao i procesom rada u jednoj finansijskoj instituciji.

Voditeljica odjela za marketing i komunikacije u Union banci Suzana Omeragić istakla je da je Svjetski dan štednje za Union Banku d.d. Sarajevo izuzetno važan, jer se štednjom u Union Banci bira sigurnost, ali i kvalitetan poslovno-partnerski odnos, što potvrđuje kontinuirani rast broja štediša ove banke.