Simbol štednje
88

Svečano otvorena tri nova Rafa Žirafa igrališta za djecu

Klix.ba
Povodom Svjetskog dana štednje, Raiffeisen banka je donirala preko preko 33.000 KM za opremanje dječijih igrališta. Preko 700 mališana posjetilo poslovnice banke širom zemlje

"Već niz godina Raiffeisen banka povodom Dana štednje donira dječija igrališta, a realizacijom ove aktivnosti naša zemlja je do sada bogatija za 30 igrališta. Raduje me što će kvalitetni rekviziti doprinijeti da vrijeme koje djeca provode u svojim vrtićim bude upotpunjeno. Ukupna vrijednosti igrališta koja smo postavili i svečano otvorili ove godine prelazi 33.000 KM, a njihov sastavni dio je Rafa Žirafa, simbol naše dječije štednje. Ovu praksu nastavljamo i u sljedećoj godini", izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke te dodao da je riječ o projektu koji Banka realizira sa svojim partnerom Western Unionom.

Slijedeći principe svoje strategije održivosti, te u nastojanju da doprinese i bude aktivan učesnik društvene zajednice u kojoj posluje Raiffeisen banka od 2008. godine obilježava Svjetski dan štednje opremanjem dječijih igrališta. Tokom ove godine realizovana je postavka igrališta u dječijem vrtiću Lužani iz Lužana, zatim u JU za odgoj i obrazovanje djece predškolskog uzrasta iz Srebrenika, te u Dječijem vrtiću Vitez iz Viteza.

Povodom Svjetskog dana štednje već tradicionalno poslovnice i centralu Raiffeisen banke posjeti veliki broj mališana. Uposlenici Banke širom BiH su ove godine ugostili oko 700 učenika osnovnih škola i djece iz vrtića kojima su u ugodnoj atmosferi nastojali predstaviti posao koji rade, te im ukazati na važnost štednje i njenoj korisnosti za pojedince i društvo.