Sparkasse banka nastavila praksu prazničnog darivanja

Sparkasse banka nastavila praksu prazničnog darivanja
0
R. D.
21.1.2020. u 10:33
0
komentara
0

dijeljenja
Sparkasse banka nastavila praksu prazničnog darivanja Sparkasse Bank
Sparkasse Bank je u saradnji s austrijskom matičnom kućom Steiermaerkische Sparkasse podržala rad udruženja "Pčelice" iz Vogošće i "Lotosice" Tuzla, a koja će biti usmjerena u programe edukacije i inkluzije osoba i djece sa invaliditetom ili poteškoćama u razvoju te opremanje prostorija udruženja.
Povodom novogodišnjih praznika, Sparkasse Bank uručila je donacije Udruženju za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju "Pčelice" iz Vogošće za opremanje prostorija za boravak štićenika te Udruženju žena sa invaliditetom "Lotosice" iz Tuzle koje okuplja i radi na osnaživanju osoba sa s invaliditetom, a koje se bave krojenjem i šivanjem zaštitnih uniformi i konfekcije, proizvodnjom predmeta od drveta i suvenira, kao i grafičkim dizajnom i izradom unikatnih čestitki.

Donacije će se usmjeriti za kupovinu materijala, edukativne programe i poboljšanje kvaliteta života štićenika ovih udruženja, ali i njihovih porodica. Finansijska potpora Sparkasse Bank za ove projekte će svakako pomoći Udruženjima u realizaciji njihove plemenite misije, međutim za održavanje kontinuiteta aktivnosti ovakvih asocijacija građana i dugoročno uspješnu inkluziju ranjivih grupa u društvenu svakidašnjicu, potrebna je kontinuirana podrška i angažman institucija i društva u cjelini.

"Kao predstavnik Udruženja 'Pčelice', slobodno mogu reći da bi otvorenje jednog ovakvog centra bilo nemoguće bez finansijske pomoći društveno odgovornih kompanija. Sam čin adaptiranja, izvedbe radova i opremanja prostorija inventarom i didaktičkom oprema iziskuje mnogo novca. Ovim putem želim se javno pohvaliti velikim odazivom za prikupljanje sredstava za realizaciju našeg projekta. Veliku čast i zadovoljstvo mi čini činjenica da ljudi vjeruju u ovakve priče, žele pomoći-svako na svoj način. Svaki doprinos je bitan i ključan za naš dalji rad. Želim da naglasim da je Sparkasse banka naš najveći donator, donator koji se odmah odazvao našem zahtjevu. Naši iskreni prijatelji i podrška od samog početka. Kada je bilo najteže, pružili su ruku pomoći i na tome smo im puno zahvalni", izjavila je Minele Bektić , predsjednica Udruženja "Pčelice" iz Vogošće.

Ove dvije donacije su dio kontinuiranog društvenokorisnog rada kojima Sparkasse bank dd BiH doprinosi i pokazuje svoju odgovornost prema široj zajednici, doprinoseći razvoju i općenito boljoj kvaliteti života u Bosni i Hercegovini.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.