{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sparkasse Bank uvela prvi multifunkcionalni bankomat u BiH

22.10.2012. u 13:48
0
1
Sparkasse Bank uvela prvi multifunkcionalni bankomat u BiH
0
Sparkasse Bank uvela prvi multifunkcionalni bankomat u BiH
Sparkasse Bank je u oktobru 2012. uvela još dva tehnička noviteta, koji njenim klijentima omogućavaju korištenje još većeg broja bankarskih usluga bez dolaska u poslovnicu banke.
Prvi multifunkcionalni bankomat u BiH, instaliran na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu, osim konverzije iz valuta EUR, USD, HRK i CHF u KM, ima i funkciju isplate gotovine sa tekućeg računa putem VISA, Maestro i Master, a uskoro i Diners kartica.

Prvi 3D secure sigurnosni standard u BiH za kupovine karticama putem interneta.

Ovakve inovacije su samo dvije u nizu onih koje Sparkasse Bank realizirala u kratkom periodu kako bi svoju uslugu učinila maksimalno dostupnom klijentima u svakom momentu, uz pojednostavljene, sigurnije i povoljnije procedure korištenja.

Tako je Sparkasse prva i jedina banka u BiH koja nudi beskamatne, gotovinske kredite na bankomatu, gdje klijent sa bankom ugovori ukupan, okvirni iznos kredita, a potom sam na bankomatu podiže pojedinačne iznose iz tok okvira te određuje broj i iznos rata koje želi otplaćivati.

U korak sa kreiranjem novih, nekonvencionalnih bankarskih usluga, banka je širila i infrastrukturu te instalirala deset novih bankomata. S mrežom od 73 bankomata na cijelom teritoriju BiH čini petu banku po broju bankomata u BiH.

S obzirom da se razvojem tehnologija pojavljuju i veće opasnosti u virtuelnom poslovanju, Sparkasse Bank je odlučila ići i korak dalje kada je u pitanju zaštita korisnika njenih kartica.

Uveden je novi sigurnosni standard pod nazivom "3D secure", koji na globalnom
nivou primjenjuju kuće VISA International i MasterCard Worldwide, a koji pruža najviši nivo zaštite prilikom kupovine karticama putem interneta.

Tako su Visa, Maestro i Master kartice koje izdaje Sparkasse Bank ne samo prve,
nego i jedine u BiH zaštićene ovim sigurnosnim standardom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: