Sparkasse Bank posvetila Dan štednje najmlađima i učenicima generacije

Sparkasse Bank posvetila Dan štednje najmlađima i učenicima generacije
0
Sponzorirani članak
1.11.2019. u 12:55
0
komentara
0

dijeljenja
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5
Sparkasse Bank je povodom 31. oktobra, Svjetskog dana štednje i ove godine provela niz aktivnosti na promicanju navika štednje kod najmlađih, kao temelja sigurnije budućnosti.
U saradnji sa svojom matičnom kućom Steiermärkische Sparkasse, odlučila je podržati aktivnosti NVO EDUS s donacijom u iznosu od 5.000 KM, a Sparkasse tim je posjetio djecu polaznike EDUS-ovog programa te ih obradovao poklonima i zabavnim programom na temu štednje.
Nije izostalo ni redovno druženje i edukacija školaraca te su uposlenici banke posjetili škole ili ugostili učenike u nekoliko gradova u BiH, sa ciljem da im kroz zabavni program i poklone približe važnost štednih navika. Sparkasse tim je ovom prilikom posebnu pažnju posvetio promociji vrijednosti kao što su radne navike, marljivost i želja za učenjem te su u svakoj školi nagrađeni najbolji osnovci i učenici generacije: Ema Pavlinović iz OŠ „Osman Nakaš“ (Sarajevo), Denis Avdić iz OŠ „Suljo Ćilić" (Jablanica), Sejdić Tajra iz OŠ „Jala" (Tuzla), Danilo Vidičević iz OŠ „Dositej Obradović" (Prijedor) i Džan Imamović iz OŠ „Hamdija Kreševljaković (Kakanj). Ovim osnovcima je pripala novčana nagrada za odlično učenje i vladanje.
Ovakvim aktivnostima u direktnom kontaktu sa najmlađima, Sparkasse Bank promovira koncept štednje i kroz svoju proizvodnu paletu - posebno dizajniran štedni model za djecu ima za cilj da kreira pozitivna iskustva, i na taj način i roditeljima olakša stvaranje štedne navike i finansijsku odgovornosti kod djece.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.