{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Snapchat doživljava ogromne finansijske gubitke

12.10.2018. u 09:55
7
7
Snapchat doživljava ogromne finansijske gubitke
7
Snapchat doživljava ogromne finansijske gubitke
Foto: Ilustracija
Lista briga vlasnika društvene mreže Snapchat iz dana u dan je sve veća. Posljednja je vezana za rapidne finansijske gubitke i vjerovatno će Snapchat biti primoran podići kredit sredinom 2019. godine kako bi opstao.
"Iako je očigledno da Snapchat nije bio spreman za život kao javno preduzeće, trenutno se susreće s problemima nevjerovatno brzog gubitka novca", govori analitičar Michael Nathanson.

On pretpostavlja da sporiji rast broja korisnika Snapchata proporcionalno dovodi i do umanjenih prihoda kompanije.

Izvršni direktor Evan Spiegel nedavno je zaposlenima u Snapchatu stavio do znanja da se trebaju maksimalno potruditi kako bi kompanija postala profitabilnija u 2019. godini, a izdao je i niz novih strateških ciljeva za borbu protiv konkurentnih društvenih medija.

Također, izvršni direktor Spiegel kritizirao je najnoviju verziju aplikacije Snapchat koja je izazvala nezadovoljstvo kod velikog broja korisnika i koja je doprinijela prvom značajnom padu dnevno aktivnih korisnika u posljednjem kvartalu.

"U našoj želji za inovacijama i predstavljanjem mnogih noviteta izgubili smo jezgro onoga što je Snapchat učinilo najbržim i najzanimljivijim načinom komuniciranja na svijetu", napisao je Spiegel u prošlosedmičnom podnesku.

Bitno je istaći i kako dionice Snapchata opadaju iz dana u dan, prenosi CNBC.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: