Finansije
0

Silajdžić: Privredni subjekti koji drže radnike na "crno" neće biti partner Vladi KS

FENA
Svi privredni subjekti koji drže radnike na crno i oni koji ne plaćaju doprinose za PIO i zdravstveno osiguranje neće više biti partner Vladi Kantona Sarajevo kada su u pitanju projekti, upozorio je danas premijer KS Samir Silajdžić.

On je naglasio kako je ovo jasna poruka svim privrednim subjektima i poziv svima onima, ukoliko žele da ravnopravno konkurišu za budžetska sredstva u narednom periodu, da su dužni da apsolutno poštuju ove zakonske odredbe.

Primjetno je i da se izvođači radova, koji imaju ugovor zaključen sa pojedinim ministarstvima, neodgovorno ponašaju prema dinamici izvršenja rokova, odnosno dinamici realizacije, kazao je premijer Silajdžić naglasivši kako to nije slučaj kada su u pitanju privatne investicije.

«Kod privatnih investicija ljudi rade 24 sata dnevno, rade vikendom, samo je primjetno da, kada su u pitanju projekti Vlade KS, nema 24 sata rada niti se radi vikendom i to više ne možemo tolerirati», kazao je Silajdžić upozorivši da ukoliko se nastavi sa takvim ponašanjem sa takvim privrednim subjektima saradnja neće biti nastavljena.