{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Senad Softić novi guverner Centralne banke BiH

11.8.2015. u 15:57
1.028
123
Senad Softić novi guverner Centralne banke BiH
1.028
Novoimenovano Upravno vijeće Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH) izabralo je dr. Senada Softića za guvernera CBBiH na mandatni period od šest godina.
Senad Softić
Senad Softić
Senad Softić je izabran na sjednici Upravnog vijeća CBBiH u utorak, 11. augusta 2015. godine na kojoj su novoimenovani članovi Upravnog vijeća CBBiH, Senad Softić, Kemal Kozarić, Ankica Kolobarić, Ljubiša Vladušić i Trivo Marinković i zvanično preuzeli dužnost.

Softić je na poziciji guvernera CBBiH zamijenio Kemala Kozarića, kojem je 11. augusta 2015. godine istekao mandat.

Novoimenovani guverner, koji je istovremeno i predsjedavajući Upravnog vijeća CBBiH, doktor je ekonomskih nauka, zaposlen na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, u zvanju vanrednog profesora. Istovremeno je i rukovodilac Master studija Ekonomskog fakulteta Sarajevo i Ekonomskog fakulteta Zagreb, smjer Krizni menadžment.

U okviru profesionalne karijere, bio je zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Investicijske banke, kasnije Razvojne banke Federacije BiH. U dugogodišnjoj konsultantskoj praksi učestvovao je kao autor, koautor ili rukovodilac u realizaciji više od 120 elaborata, projekata i studija iz različitih oblasti mikro i makro ekonomije (menadžment, finansije, bankarstvo, strategije, organizacija, razvoj). U okviru naučne karijere, kao autor ili koautor učestvovao je u publikaciji 13 knjiga i monografija. Također, kao autor ili koautor, objavio je oko 30 naučnih i stručnih radova u zbornicima, časopisima i drugim publikacijama, te na seminarima i simpozijima.

Upravno vijeće CBBiH
Upravno vijeće CBBiH


Kemal Kozarić je dužnost guvernera, u dva uzastopna mandata, obavljao od 2005. godine, kada je naslijedio tadašnjeg guvernera Petera Nicholla, a prije toga je obavljao dužnost viceguvernera CBBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: