Sberbank u BiH predstavlja prvi bankomat sa beskontaktnim podizanjem gotovine

Sberbank u BiH predstavlja prvi bankomat sa beskontaktnim podizanjem gotovine
86
S. H.
5.9.2019. u 13:02
28
komentara
86

dijeljenja
Sberbank BH je prva banka u Bosni i Hercegovini koja je uvela novu generaciju bankomata koji nude uslugu beskontaktnog podizanja gotovine. Ova inovativna usluga osim klijentima Sberbank BH, dostupna je i klijentima drugih banaka koji posjeduju karticu za beskontaktno plaćanje.
Kartica je sve vrijeme u rukama klijenta, koji nema strah da će mu bankomat greškom zadržati karticu. Vodeći računa o sigurnosti korisnika, kartica će biti automatski blokirana ukoliko se pogrešan PIN unese tri puta. Tada vlasnik kartice treba posjetiti svoju banku da odblokira karticu. Klijenti koji nemaju beskontaktnu karticu će također moći podizati gotovinu i provjeravati stanje na računu na uobičajen način kao i dosada.

Sberbank BH je nove beskontaktne bankomate pustila u rad na nekoliko lokacija u Kantonu Sarajevo, a u narednom periodu planirano je i proširenje na ostatak mreže bankomata.

Od sada provođenje transakcija je brže, jednostavnije i sigurnije. Bankomati sa ovom funkcionalnošću označeni su posebnim simbolom „beskontaktne transakcije“. Na lijevoj strani bankomata nalazi se čitač, sa oznakom beskontaktnog plaćanja, a transakcija započinje prislanjanjem kartice na čitač, te se nastavlja unosom PIN-a koji je na bankomatu potreban za sve transakcije, neovisno o iznosu.

Instaliranjem bankomata nove generacije koji su opremljeni za digitalnu eru bankarstva, Sberbank BH svojim klijentima je omogućila potpuno novo korisničko iskustvo.
Prijavi grešku


Komentari (28)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...