{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo-osiguranje: Ostvareno 64,5 miliona KM premije

29.3.2013. u 16:14
0
2
Sarajevo-osiguranje: Ostvareno 64,5 miliona KM premije
0
Sarajevo-osiguranje: Ostvareno 64,5 miliona KM premije
Skupština dioničara Sarajevo-osiguranja
Sarajevo-osiguranje ostvarilo je 64,5 miliona KM premije osiguranja i 1,5 miliona KM dobiti, kaže se u izvještaju o poslovanju za 2012 godinu koji je na danas održanoj sjednici usvojila Skupština dioničara.
Iz diskusija vođenih na sjednici vidljiva je opredijeljenost i malih i velikih dioničara da se jedinstveno nastupa u realizaciji razvojnih planova u narednom periodu, uz koordinaciju sa Vladom Federacije koja zastupa interese državnog kapitala. 
Prema rezultatima poslovanja, Sarajevo-osiguranje je zadržalo lidersku poziciju na tržištu osiguranja u BiH s tržišnim učešćem od 12,7 posto na nivou BiH odnosno 17,6 posto među društvima sa sjedištem u Federaciji BiH. Vodeće bh. osiguravajuće društvo ostvarilo je porast premijskog prihoda za 3,2 posto ili 2,1 milion KM u odnosu na godinu ranije. U isto vrijeme, Sarajevo osiguranje je isplatilo rekordnih 29,8 miliona KM svojim osiguranicima i klijentima po osnovu šteta različitih vrsta osiguranja. Među tim štetama je i 2 miliona KM tzv. prijeratnih šteta, po obavezama koje su nastale prije 1992. godine. Unatoč teškim uslovima poslovanja i u prva dva mjeseca 2013. godine Sarajevo-osiguranje je zadržalo lidersku poziciju među 25 osiguravajućih društava na tržištu osiguranja u BiH, navedeno je u saopćenju za javnost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: