Moja Banka uspješna u 2011.
0

Samardžić: Visoka kamatna stopa na štednju

Piše: N. Grabovica
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Sarajevo-x.com)
Moja Banka koja djeluje u okviru ASA grupacije, u utorak je predstavila javnosti, ali i svojim poslovnim klijentima, rezultate poslovanja u 2011. godini.

Ognjen Samardžić, direktor Moja Banke, istakao je kako je banka u protekloj godini zabilježila najbrži rast klijenata od 26,5 posto, kao i rast prihoda od 28,96 posto što je bio i jedan od ciljeva.

"Planirali smo da u 2012. godini stabiliziramo naše poslovanje na način da ćemo mrežu koju posjedujemo racionalizirati i optimizirati, što ne znači da nećemo otvoriti nove poslovnice. Ono što je građanima možda najzanimljivije u tekućoj gdini jeste da trenutno imamo jednu akciju štednje gdje dajemo izuzetno veliku kamatu stopu na štedne uloge od šest posto", kazao je Samardžić.

Prisutnim gostima obratio se i Peter Kroyer, predsjednik Uprave ASA grupacije koji je također izrazio zadovoljstvo poslovnim rezultatima u protekloj godini. Između ostalog, kazao je i da je ASA grupacija tokom šesnaest godina poslovanja na području BiH investirala više od 200 miliona KM u nove poslove