Finansije
0

Raiffeisen banci i Sarajevo osiguranju dodijeljenje Kristalne prizme

NINA
Na svečanoj ceremoniji konsultantska kuća Revicon i poslovni magazin Prizma danas su za najbolju banku u 2004. u BiH izabrali Raiffeisen bank, a za najbolje osiguravajuće društvo Sarajevo osiguranje, dodijelivši im Kristalnu prizmu.

Kristalna prizma dodijeljena je i najboljem menadžeru banke za kojeg je izabran Berislav Kutle, kao i najboljem menadžeru osiguravajućeg društva Zlatanu Luburiću, inače direktoru Croatia osiguranja.

Direktor nabolje banke Edin Muftić, kao i direktor Sarajevo osiguranja Midhat Terzić su istaknuli da je njihova uspješnost zasluga njihovih zaposlenika, kao i klijenata s kojima rade.

Zlatan Luburić, najbolji menadžer osiguravajućeg društva, nije krio svoje zadovoljstvo, ali je istaknuo da je to nagrada za njegove djelatnike.

Najbolji menadžer banke nije bio na svečanoj dodjeli, pa je njegovu Kristalnu prizmu preuzela Mirjana Vidan, inače članica Uprave Zagrebačke banke.

"Ova nagrada je priznanje za naših 800 djelatnika u ovoj zemlji", kazala je Vidan, izražavajući želju da bh. bankarstvo dobije što veći broj klijenata jer ipak je ono presudni čimbenik restrukturiranja ove zemlje.