25 godina u BiH
3

Prošlogodišnja dobit Raiffeisen banke BiH 52,5 miliona KM

SRNA
(Foto: Klix.ba)
Raiffeisen banka BiH prošle godine ostvarila je dobit od 52,5 miliona KM, dok je kapital iznosio 520 miliona KM, a aktiva banke 3,92 milijarde KM, rekao je danas predsjednik Uprave Raiffeisen banke Karlheinz Dobnigg.

Na obilježavanju 25 godina uspješnog poslovanja u BiH, Dobnigg je rekao da je Raiffeisen banka jedna od vodećih na tržištu BiH i jedna od oko 200 austrijskih firmi koje posluju na ovom području.

On je podsjetio da je Raiffeisen banka prošle godine otvorila dvije nove poslovnice, a početkom ove godine još jednu, tako da mreža trenutno broji 97 poslovnica.

Dobnigg je naveo da je Raiffeisen banka prošle godine nastavila da slijedi trendove digitalizacije u svim segmentima poslovanja.

"Među prvim bankama smo na tržištu ponudili inovativne finansijske usluge u oblasti digitalnog bankarstva, a početkom ove godine smo otvorili svoju prvu digitalnu poslovnicu u Sarajevu", istakao je Dobnigg.

On kaže da je Raiffeisen banka prošle godine smanjila koeficijent nekvalitetnih kredita i preuzela potpuno vlasništvo Raiffeisen LEASING-a, čime je potvrdila da je univerzalna banka koja svojim klijentima nudi široku paletu proizvoda.

Dobnigg ističe da će Raiffeisen i ove godine nastaviti da slijedi svoje strateško opredjeljenje, pri čemu će fokus njenog poslovanja i dalje biti na maksimizaciji kvaliteta, ali i na praćenju svjetskih standarda.