{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Profit Bundesbanke pao zbog rizičnih zajmova

S
SRNA
15.3.2012. u 17:28
0
0
Profit Bundesbanke pao zbog rizičnih zajmova
0
Profit Bundesbanke pao zbog rizičnih zajmova
Njemačka centralna banka Bundesbank saopštila je da je njen neto profit za 2011. godinu pao na 600 miliona eura, sa 2,2 milijarde eura iz 2010. godine, zbog povećanih izdvajanja za buduće rizične zajmove, navodi se u saopštenju centralne banke.
"Glavni razlog za pad profita su izdvajanja za buduće rizične zajmove, koja su povećana na 7,7 milijardi eura, sa 3,6 milijardi eura", rekao je guverner Bundesbanke Jens Vajdman.

On je objasnio da je došlo do povećane opasnosti zbog suverene dužničke krize.

Takođe je postojala opasnost po njemačku ekonomiju, ali su se izgledi za Njemačku, najveću evropsku ekonomiju, nedavno u velikoj mjeri poboljšali, rekao je guverner i dodao da je "njemačka ekonomija u nevjerojatno dobroj formi".

"Tržište rada je ostalo ekspanzivno i jednom, kada se cijene nafte stabilizuju, inflacija bi trebala uspori, što bi bilo korisno po ekonomiju u cjelini," rekao je on, prenosi AFP.

Evropska centralna banka (ECB) je prošle sedmice saopštila da je njen neto profit za 2011. godinu porastao na 728 miliona eura, sa 171 milion eura iz 2010. godine, kao i da će biti raspoređen nacionalnim centralnim bankama iz zone eura.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: