{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Porezna uprava FBiH prodaje zaplijenjenu imovinu, zgrade, mašine, opremu...

F
16.4.2014. u 11:00
8
41
Porezna uprava FBiH prodaje zaplijenjenu imovinu, zgrade, mašine, opremu...
8
Porezna uprava FBiH prodaje zaplijenjenu imovinu, zgrade, mašine, opremu...
Porezna uprava Federacije BiH 23. aprila 2014. godine organizira javnu prodaju zaplijenjene imovine poreznih obveznika dužnika u Kantonalnim poreznim uredima: Livno, Orašje, Bihać, Sarajevo, Novi Travnik i Mostar, u cilju naplate dužnih javnih prihoda.
Imovina koja je predmet javne prodaje zaplijenjena je u postupku prinudne naplate dužnih javnih prihoda.

U Kantonalnom poreznom uredu Livno u 12.00 sati putem javne aukcije prodavat će se poslovne zgrade, proizvodne hale, mašine i oprema poreznog obveznika dužnika "Finvest" Drvar u ukupnoj vrijednosti od 5.601.980,72KM.

U Kantonalnom poreznom uredu Novi Travnik u 12.00 sati na javnoj aukciji prodavat će se imovina tri porezna obveznika: "BNT- tvornica mašina i hidraulike", BNT –traktori i autodizalice” i “Barit” d.o.o Kreševo.

Predmet prodaje imovine poreznog obveznika BNT- tvornica mašina i hidraulike je zemljište u ukupnoj vrijednosti od 39.976,30 KM, dok se od imovine poreznog obveznika BNT –traktori i autodizalice prodaje hala montaže sa aneksom u vrijednosti od 2.845.247,52 KM.

Od imovine poreznog obveznika dužnika Barit d.o.o Kreševo prodaje se: stan u vrijednosti od 108.128,60 KM i poslovni prostor u vrijednosti od 45.347,28 KM.

Istog dana sa početkom u 14.00 sati održat će se i direktna prodaja zaplijenjene imovine poreznog obveznika Tomdar d.o.o. Kreševo.

Javnom aukcijom u Kantonalnom poreznom uredu Mostar u 13.00 sati prodavat će se zemljište i poslovne zgrade u vlasništvu poreznog obveznika dužnika Biosfera d.o.o Mostar u vrijednosti od 993.600,00 KM.

Također, u ovom kantonalnom poreznom uredu direktnom prodajom koja se održava istog dana u 12.00 sati prodavat će se imovina dva porezna obveznika dužnika i to: dva motorna vozila čiji je vlasnik porezni obveznik “Duraković” d.o.o Mostar te stolovi i stolice u vlasništvu restorana “Ruža” Mostar.

U cilju naplate dužnih javnih prihoda u Kantonalnom poreznom uredu Bihać sa početkom u 12.00 sati održat će se javna aukcija zaplijenjene imovine 11 poreznih obveznika.

Predmet prodaje je zemljište u vlasništvu poreznog obveznika “Drvoprorez Hedo” d.o.o Cazin u vrijednosti od 182.420,00 KM, radne mašine u vlasništvu Rudnika Boksita d.d. Bosanska Krupa, oprema u vlasništvu “Mediagraf” d.o.o Sanski Most, motorna vozila u vlasništvu poreznih obveznika iz Sanskog Mosta “Sanska obnova” d.o.o i Šeha&ES d.o.o i stan čiji je vlasnik “Termoglas” d.o.o Velika Kladuša.

Prodaje se i oprema poreznih obveznika: Opšta zadruga “Vrtoče” Bosanski Petrovac i “Clor print” d.o.o Bihać.

U Kantonalnom poreznom uredu Orašje u 11.00 sati održat će se direktna prodaja imovine tri porezna obveznika dužnika i to: “Doors” d.o.o sa sjedištem u Domaljevcu, „RB-VAR“ d.o.o sa sjedištem u Odžaku i UR “Mlin” vlasnika Slavka Maroševića sa sjedištem u Tolisi.

Direktna prodaja zaplijenjene imovine poreznih obveznika dužnika održat će se u 12.00 sati i u Kantonalnom poreznom uredu Sarajevo.

Na prodaji je imovina poreznih obveznika: “Vako international” d.o.o, “Emerald investment“ d.o.o i podrum pića “Crni”.

O rezultatima izvršenih prodaja zaplijenjene imovine Porezna uprava Federacije BiH će obavijestiti javnost, saopćila je Služba za odnose s javnošću Porezne uprave FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: