Finansije
0

Novi vizuelni identitet Hypo Alpe Adria banke

Sarajevo-x.com
Christina Dubisar
Christina Dubisar
Hypo Alpe-Adria-Bank International AG pokrenula je novu marketinšku kampanju. Nova kampanja "S vama. Uz vas. Za vas" će pružiti vizuelnu potporu novim smjerovima strategije na koju se Grupa već oslonila. Hipopotamus, nilski konj, je oživljen kao popularna maskota brenda, a novi logo banke neće više uključivati riječ "Group". Nova marketinška kampanja Grupe pokreće se istovremeno u svim ključnim državama u kojima banka posluje.

S ciljem promovisanja i postizanja trajnog prepoznavanja nove strategije banke i njene jasne orijentacije prema klijentima na tržištu, razvijen je novi vizuelni identitet koji jasno odvaja banku od njene konkurencije i ostalih marketinških pristupa te u isto vrijeme pruža jasan prikaz novih ključnih vrijednosti banke.

"'Oživljavanje' hipopotamusa, nilskog konja, je prepoznavanje činjenice kako je ovaj motiv široko popularan i, zaista, nikad nije iskorišten u promotivne svrhe u nekim od zemalja. Novi animirani format omogućava njegovo implementiranje na fleksibilan, kulturološki neutralan i ekonomski efikasan način i razumljiv je bez izgovorenih riječi", objasnila je Christina Dubisar, marketing menadžer Hypo Alpe Adria Bank International AG.

Rainer Sichert, član Uprave Hypo Alpe Adria Bank International AG komentirao je: "Hypo se vraća u biznis na velika vrata. To pokazujemo i kroz svoj novi vizuelni identitet koji pruža podršku našoj novoj strateškoj orijentaciji 'manji, jednostavniji i fokusiraniji na klijente'. Činjenica da riječ 'Group' nije više dio loga je, na kraju krajeva, vizuelni dokaz kako je struktura banke pojednostavljena i identitet Grupe utvrđen i interno i eksterno i sada se možemo još više posvetiti orijentaciji prema korisnicima u budućnosti."

Hypo Alpe Adria je grupa posvećena internacionalnom bankarstvu i finansijskim uslugama sa oko 320 bankarskih i leasing lokacija u 12 zemalja (Austria, Italija, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Njemačka, Mađarska, Bugarska, Makedonija i Ukrajina), koja postoji više od 110 godina. Vlasnik holdinga grupe je Hypo Alpe-Adria-Bank International AG, sa sjedištem u Klagenfurtu (Austrija). Republika Austrija je 100% vlasnik Hypo Alpe Adria. U okviru mreže trenutno je zaposleno više od 8.000 ljudi koji su na usluzi za preko 1,2 milion klijenata.