Sinergija usluga banke i osiguranja
0

Moja banka i ASA osiguranje otvorili filijalu u Tuzli

Sarajevo-x.com
Članice ASA grupacije, Moja banka i ASA osiguranje, svečano su otvorile novu filijalu u Tuzli. Od danas će klijenti na jednom mjestu moći osjetiti sinergiju usluga banke i osiguranja. U prisustvu poslovnih partnera, predstavnika javnog života, klijenata i medija, zajedničku filijalu su svečano otvorili ministar finansija Tuzlanskog kantona Mlađan Lazić, predsjednik Kantonalne privredne komore Tuzla Nedret Kikanović, kao i direktor Moje banke Ognjen Samardžić, te direktor ASA osiguranja Edib Bašić.

''Ovo je osmi prostor koji otvaramo tokom ove godine. Iako smo već prisutni u Tuzlanskom kantonu, ovom filijalom želimo dodatno unaprijediti naš kvalitet i još više se približiti građanima ovog područja'', ističe Ognjen Samardžić, direktor Moje banke te dodaje,''Investirajući i otvarajući nove prostore, čak i u vremenu recesije, pokazujemo da smo strateški opredijeljeni za razvoj bh.privrede i društva. U tome nam pomaže i iskustvo ASA grupacije kojoj pripadamo, a koja je najveći privatni poslovni sistem u Bosni i Hercegovini.''

Tokom otvaranja filijale prisutnima se također obratio i ministar finansija Tuzlanskog kantona, Mlađan Lazić, koji je pozdravio ovaj poslovni potez ASA grupacije. ''Drago nam je što u Tuzli imamo članice uspješnog poslovnog sistema kao što je ASA. Ovakve i slične investicije imaju moju podršku'', rekao je Lazić.

ASA osiguranje i Moja BANKA posluju skupa u okviru ASA grupacije, koja predstavlja jedan od stubova razvoja privrede Bosne i Hercegovine. Upravo ovog vikenda ASA je obilježila šesnaest godina svog postojanja. Djelujući na području cijele Bosne i Hercegovine, Grupaciju danas čini dvadeset kompanija sa više od 560 uposlenika. ASA je ambiciozni poslovni sistem, koji svojim klijentima nudi brza, jednostavna i efikasna rješenja. Tome svjedoči i današnje otvaranje zajedničke filijale Moje banke i ASA osiguranja, koje predstavlja finansijsku sinergiju Grupacije.

''Mi smo već prisutni u Tuzlanskom Kantonu, ali ova filijala koju otvaramo danas je jedno od prvih prodajnih mjesta, gdje klijenti na jednom mjestu mogu koristiti usluge Moje banke i ASA osiguranja'', ističe Edib Bašić, direktor ASA osiguranja te dodaje,''Nastojat ćemo i dalje svojim radom opravdavati povjerenje građana ovog kantona te kvalitetom i inovativnošću usluga privući nove klijente''.