Magazin Business Vision dodijelio Vakufskoj banci nagradu "Best Customer Centric Banking Team" u BiH

Magazin Business Vision dodijelio Vakufskoj banci nagradu "Best Customer Centric Banking Team" u BiH
312
Sponzorirani članak
23.9.2019. u 10:38
0
komentara
312

dijeljenja
Magazin Business Vision dodijelio Vakufskoj banci nagradu "Best Customer Centric Banking Team" u BiH
Prestižni internacionalni magazin i online platforma Business Vision (bv.world) je dodijelio Vakufskoj banci nagradu "Best Customer Centric Banking Team" u Bosni i Hercegovini.
Program za nagradu Business Vision (BV) nagrađuje kompanije s izvanrednim korporativnim i tehnološkim postignućima, te je na osnovu glasanja stručnog žirija Vakufska banka dobila nagradu za "Best Customer-Centric Banking Team BiH".

"Ova nagrada je posebno priznanje za Vakufsku banku uzimajući u obzir da su ostali dobitnici renomirane kompanije poput: Active Capital Reinsurance Ltd., Barclays, HSBC, Unilever, Credit Agricole i ostali. Posebno smo ponosni na ovu nagradu jer je žiri prepoznao timski rad Uprave i zaposlenika Vakufske banke jer smatramo da su ljudi najvažniji kapital svake institucije i društva i za nas ovakve nagrade predstavljaju dodatni podstrek da idemo dalje i ostanemo posvećeni zajedničkom djelovanju ka unapređenju i inoviranju naših usluga i proizvoda, kao i ostvarenju pozitivnih rezultata", izjavio je Denis Čivgin, predsjednik Uprave Vakufske banke.Vakufska banka dd Sarajevo na bosanskohercegovačkom tržištu uspješno posluje više od 27 godina. Tokom svog djelovanja stekla je ugled uspješne i profesionalne, većinski domaće komercijalne banke, koja sa širokom mrežom poslovnica u BiH i korespondentnih banaka u svijetu predstavlja pouzdanog partnera klijentima.

Njenu poziciju dodatno je učvrstilo imenovanje nove Uprave banke u toku 2018. godini na čelu sa Denisom Čivginom, predsjednikom Uprave i članovima Uprave Adnanom Bogunićem i Emirom Bekteševićem.

Prethodna 2018. godina je bila vrlo intenzivna godina za cijeli tim Vakufske banke. Godina u kojoj je došlo do promjena u menadžmentu, internog restrukturiranja i optimizacije poslovanja, a sve s ciljem povećanja kvaliteta upravljanja i povećanja kvaliteta usluge prema klijentima. Svi ti napori su rezultirali značajnim pomacima u ostvarenju planova i unapređenju svih ključnih indikatora poslovanja.

Pokazatelji poslovanja banke u 2018. godini su značajno poboljšani u odnosu na 2017. godinu, kako u dijelu kvaliteta portfolija, tako i u dijelu kapitalne adekvatnosti. Profitabilnost poslovanja je značajno povećana u 2018. godini, te su i u prvoj polovini 2019. godine ostvareni pozitivni rezultati u svim segmentima poslovanja. Sa ovakvim rezultatima su stvorene pretpostavke za dalji rast i razvoj banke.

Magazin i dodatne informacije možete pročitati na sljedećem linku https://bv.world/awards/.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.