Ima 24 godine
71

Kinez dobio rođendanski poklon kojim je preko noći postao milijarder

E. Lj.
Eric Tse
Eric Tse
Eric Tse je preko noći postao milijarder i to nakon što su mu roditelji, inače osnivači farmaceutske kompanije Sino Biopharmaceutical Ltd., poklonili dionice u vrijednosti 3,88 milijardi američkih dolara.

Jedna od najbogatijih kineskih porodica odlučila je ovaj vrijedan poklon uručiti svom sinu nakon što je diplomirao na prestižnoj Wharton školi finansija u sklopu Univerziteta Pennsylvania. Osim toga, Eric je imenovan za izvršnog direktora i člana izvršnog odbora kompanije Sino Biopharmaceutical Ltd.

Eric Tse, sin Tse Pinga i Cheng Cheung Ling, rođen je u Seattlu. Osnovnu školu pohađao je u Pekingu, srednju školu u Hong Kongu, a potom je diplomirao u Pennsylvaniji. Osnovao je humanitarnu organizaciju China Summit Foundation koja podržava obrazovanje i kulturne inicijative.

Njegove objave na Instagramu pokazuju da se u klubu bogatih nalazio i mnogo prije nego što su mu dodijeljene dionice kompanije njegovih roditelja. Zahvaljujući Instagramu, javnost ima uvid u njegovo druženje s Rihannom, manekenkom Bellom Hadid, košarkaškom zvijezdom Yao Ming i monaškom princezom Charlenom. Posljednja Ericova objava je iz Pekinga, gdje je prisustvovao 70. godišnjici Narodne Republike Kine.

Bloomberg piše kako su tokom prošle godine četiri kineska tajkuna prenijela više od 17 milijardi dolara članovima svoje porodice. Glavna prednost je to što Hong Kong nema porez na poklone ili nasljeđeno bogatstvo.