58 miliona KM
173

Ilidža usvojila Nacrt budžeta, napravljen korak ka rehabilitaciji Stare željezničke stanice

B. R.
Nermin Muzur i rukovodstvo Općinskog vijeća Ilidže (Foto: Općina Ilidža)
Nermin Muzur i rukovodstvo Općinskog vijeća Ilidže (Foto: Općina Ilidža)
Općinsko vijeće Ilidže danas je usvojilo Nacrt budžeta za 2024. godinu u rekordnom iznosu od 58,42 miliona KM. Vijeće je donijelo još nekoliko značajnih odluka.

Kako su saopćili iz Općine Ilidža, nastavljen je trend rasta budžeta te su usvojeni izvještaj o izvršenju budžeta za period od 1. januara do 30. septembra 2023. i periodični finansijski izvještaj za navedeni period.

Usvojena je odluka o izmjenama i dopunama regulacionog plana Stup Nukleus, kompleks uz poslovni objekat u ulici Džemala Bijedića. Također su usvojene odluka o pristupanju izmjenama i dopunama regulacionog plana Hrasnica i odluka o pristupanju izradi regulacionog plana Stup 1 stambeno - poslovni objekat.

Općinskom načelniku Nerminu Muzuru (NiP) data je saglasnost za zaključenje ugovora o kupovini nekretnine u svrhu obnove i rehabilitacije Stare željezničke stanice. Time se nastavljaju aktivnosti u svrhu obnove Stare željezničke stanice, kao građevine od velike historijske važnosti koja je 2007. proglašen nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine.

Kako su saopćili iz Općine Ilidža, prvi važan korak na tom putu napravljen je krajem prošle godine, kada je načelnik Muzur uz saglasnost Općinskog vijeća potpisao ugovore o otkupu dva stana koji se nalaze u zgradi Stare željezničke stanice.