Finansije
0

Hypo Banka donirala sportske rekvizite OŠ Humci

Klix.ba
Predstavnici Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. danas su posjetili OŠ Humci i tom prilikom školi donirali sportske rekvizite.

Rašida Kičića, zamjenika direktora Sektor korporativnog i javnog finansiranja Hypo banke i Maju Demerec, voditeljicu Hypo poslovnice u Tuzli ugostili su direktor ove škole Amir Mehmedović i profesor tjelesnog i zdravstvenog odgoja Vesna Zahirović.

Osnovnu školu Humci čine dvije suvremene školske zgrade smještene u naseljima Humci i Šibošnica u općini Čelić.

Hypo banka je za potrebe škole kroz donaciju osigurala lopte za nogomet, košarku i odbojku, opremu za stolni tenis, mreže za odbojku i koševe te ostale materijale koji su neophodni za kvalitetno odvijanje nastave tjelesnog odgoja. Sportska oprema će biti na raspolaganju za 250 djece koja pohađaju ovu školu. Vrijednost ove donacije je 1.100 KM.

Učenik VII razreda je u ime osoblja škole i učenika uručio zahvalnicu predstavnicima banke za koje je bio organiziran i obilazak školskih prostorija tokom kojega su upoznati sa radom i planovima ove ustanove.

"Hypo banka vrlo ozbiljno shvata koncept društveno-odgovornog djelovanja i strateški mu pristupa. Ovakav pristup nam pruža mogućnost da kroz projekte, kao što je ova donacija, ugradimo dodatnu vrijednost u zajednicu i regiju u kojoj poslujemo te budemo prepoznati kao njen dio. Nakon današnje posjete i entuzijazma koje je iskazalo osoblje ove škole, sigurni smo da smo donaciju usmjerili u prave ruke i zaista smo sretni što nam je pružena prilika da realiziramo ovaj donatorski projekt", izjavio je Kičić.

Hypo Alpe-Adria-Bank će i u 2014. godini nastaviti sa provođenjem aktivnosti na polju društveno-odgovornog djelovanja kroz pružanje podrške kvalitetnim projektima.