{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Generalni direktor LaGuardia Group iz Pakistana u posjeti bh. kompanijama

F
3.10.2012. u 13:51
0
4
Generalni direktor LaGuardia Group iz Pakistana u posjeti bh. kompanijama
0
Generalni direktor LaGuardia Group iz Pakistana u posjeti bh. kompanijama
BBI banka i BBI VIP Bussines Club za svoje članove i poslovne partnere organizirali su protekle sedmice u Sarajevu radni sastanak o ekonomskoj saradnji s Atiq Azamom, generalnim direktorom jedne od najvećih pakistanskih multinacionalnih kompanija, LaGuardia Group Of Companies.
U zadnjih nekoliko godina ova kompanija s kancelarijama u Islamabadu u Pakistanu, New Jerseyu u SAD-u i Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima ostvarila je poslove vrijedne više od 500 miliona američkih dolara.

Gost iz Pakistana predstavio je poslovne mogućnosti koje nudi njegova grupacija, te u kratkim crtama prezentirao sve segmente poslovanja kojim se bavi LaGuardia Group.


Poslovnom susretu prisustvovalo je 30-ak privrednika iz svih dijelova BiH koji su predstavljali više od 20 ciljano odabranih kompanija prema interesnim sektorima, između ostalih i ASA Grupacija, InterEuropa, Klas, Milkos, INZA, Marmex, Velbos, Domoinvest, Vita Life, Tron Systems, Bellissima, Pretis,TRZ Hadžići, Igman dd Konjic, Ginex Goražde.

Bh. privrednici su pakistanskom investitoru predstavili svoje kompanije i proizvode, a potom u direktnim razgovorima dogovorili buduću saradnju.

Prvi čovjek LaGuardia Group Of Companies tokom ove sedmice posjetio je većinu bh. kompanija gdje se na licu mjesta uvjerio u kvalitet proizvoda domaćih kompanija i izrazio spremnost za uspostavljanje poslovne saradnje radi uvoza i izvoza proizvoda, ekskluzivnih zastupstva firmi te drugih vidova saradnje.

Pakistanski biznismen ozbiljno je zainteresiran za ulaganje u BiH te formiranje poslovnih partnerstava za projekte, kako u BiH, tako i u zemljama u kojima LaGuardia Group ima svoje urede. Uvjerivši se u potencijal moguće saradnje, u neformalnim razgovorima, izrazio je spremnost i za otvaranje kancelarije u BiH.

Oblasti u kojima će biti realizirana saradnja domaćih provrednika i pakistanskog investitora odnose se na trgovinu raznim vrstama proizvoda, prehrambenu, namjensku i građevinsku industriju, consulting, sigurnosna rješenja, špediciju, lijekove, medicinsku i hiruršku opremu, proizvodnju i distribuciju gnojiva, pesticida i sportske opreme, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću BBI.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: