Finansije
1

Edin Omičević zadovoljan uslugom elektronskog bankarstva eBBI

Klix.ba
Edin Omičević, šef računovodstva u jednoj kompaniji u BiH, dugogodišnji je klijent BBI banke i prvi je korisnik usluge elektronskog bankarstva eBBI. Nakon nešto više od mjesec dana, koliko koristi aplikaciju eBBI, ima samo riječi hvale.

"Aplikacija nije teška, može je koristiti i onaj ko nema dodira s internetom svaki dan. Posebno mi se dopada što za samo četiri koraka mogu realizirati transakciju. Usluga je sigurna počev od toga kako se bira pasword, pa do sms tokena i sigurnosnih pitanja, tako da niko ne može neovlašteno pristupiti računu. Dakle, minimalan broj koraka, a maksimalna sigurnost. To su neke tehničke prednosti koje su me privukle eBBI", kaže Omičević. Dodaje kako je značajnu ulogu o donošenju odluke da pređe na eBBI imala i činjenica da je usluga eBBI besplatna do kraja života.

"Konverzija novca sa računa na račun je besplatna. Lijepo je kada možete obaviti poslove putem Interneta iz inozemstva i za to ne morate plaćati dodatne naknade. Osim toga i transakcije koje obavljam putem eBBi su znatno niže, čak 50 posto u odnosu na promet koji se obavlja u banci", govori o prednostima eBBI zadovoljni Omičević. No, osim ušteda koje je osjetio na svom budžetu, prvi korisnik eBBi sretan je da više ne mora zamarati svoje prijatelje u Gradačcu koji su s vremena na vrijeme za njega obavljali poslove u banci.