Finansije
0

Croatia osiguranje najavljuje širenje u RS-u

FENA
Predstavnici Croatia osiguranja iz Zagreba danas su tokom razgovora s premijerom RS-a Miloradom Dodikom u Banjoj Luci izrazili zainteresiranost za širenje u RS-u.

Hrvoje Vojković, predsjednik Uprave Croatia osiguranja, potvrdio je da “snimaju” situaciju u nekoliko firmi da bi u narednom periodu bilo kroz akviziciju ili organski rast bili puno snažnije prisutni u RS-u.

Vojković nije želio još da precizira o kojim se to firmama radi u RS-u, pomenuvši „Jahorina osiguranje“, „Krajina osiguranje“ i neke druge u kojima bi, možda, išli na kupovinu većinskog udjela, a u planu je osnivanje i podružnice u RS-u.

Dodao je i da su uspjesi “Vlade RS-a vidljivi i iz Zagreba” zbog čega su pokazali veliki interes za ovo tržište, jer su bitni parametri politička stabilnost i privredna situacija utjecali na njihovu odluku da budu aktivnije prisutni u RS-u.

Izrazio je i nadu da će uspjeti povratiti povjerenje svih ranijih klijenata s kojima su desetljećima radili.

Dodik je ohrabrio djelovanje te osiguravajuće kuće u RS-u, ističući da će biti podržane sve njihove aktivnosti, koje su u skladu sa zakonom, u RS-u.

„Ta osiguravajuća kuća je i prije rata bila ovdje popularna i nadam se da će oni dio tog prethodnog rejtinga povratiti veoma brzo“, rekao je Dodik na pres-konferenciji.

Mate Granić, predstavnik kompanije „Magra“, konsultanske firme Croatia osiguranja, je nakon ovog sastanka, rekao da je veoma važno što je donijeta prva odluka u regionalnom širenju ovog osiguranja, ocijenivši da je taj proces dobar i za Croatia osiguranje i za RS.