{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


CBBiH: Podrška Udruženju društava za leasing u BiH

F
12.6.2008. u 14:26
0
0
CBBiH: Podrška Udruženju društava za leasing u BiH
0
CBBiH: Podrška Udruženju društava za leasing u BiH
Guverner Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH) Kemal Kozarić razgovarao je danas sa predstavnicima Udruženja društava za leasing u BiH koji su zatražili podršku CBBiH u rješavanju nagomilanih problema vezanih za leasing.
Predsjednik Udruženja društava za leasing u BiH Sulejman Hadžić posebno je naglasio problem tumačenja i primjene Zakona o porezu na dodatnu vrijednost (PDV) koji se odnosi na retroaktivno plaćanje PDV-a na kasko osiguranje, kod čijeg ugovaranja i plaćanja su posredovale leasing kompanije.

Primjenom ovakvog stava, postoji mogućnost da bude ugroženo tržište leasinga u BiH, kao dijela finansijskog sektora koji je u razvoju, istakli su predstavnici ovog udruženja, te ukazali i na problem zakonske neuređenosti za djelovanje ovog sektora i nepostojanja nadzora nad njegovim poslovanjem.

Guverner Kozarić istakao je da CBBiH, iako nije nadležna za poslovanje ovog sektora, uz rad bankarskog sektora, nastoji afirmisati i rad osiguravajućih kuća, leasing kompanija i drugih oblasti finansijskog sektora.

CBBiH, također, podržava i donošenje zakona o leasingu i rješavanja pitanja supervizije ove oblasti.

Razgovoru je prisustvovao i predsjedavajući Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) Peter Nicholl koji je obećao da će se angažovati u rješavanju ovog problema, saopćila je danas Služba za odnose s javnošću CBBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: