{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bloomberg donirao 1,8 milijardi dolara Univerzitetu John Hopkins

19.11.2018. u 08:02
3
13
Bloomberg donirao 1,8 milijardi dolara Univerzitetu John Hopkins
3
Bloomberg donirao 1,8 milijardi dolara Univerzitetu John Hopkins
Michael Bloomberg (Foto: EPA-EFE)
Bivši gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg poklonio je Univerzitetu John Hopkins 1,8 milijardi američkih dolara za jačanje finansijske pomoći studentima koji dolaze iz porodica slabijeg materijalnog stanja.
Univerzitet u Baltimoreu je saopćio da je ovo najveća donacija nekoj obrazovnoj instituciji u Sjedinjenim Američkim Državama i da će zahvaljujući tome od jeseni ukinuti studentske kredite i ponuditi stipendije koje ne moraju vratiti.

Bloomberg, bivši student tog univerziteta, rekao je da očekuje da će ova donacija omogućiti univerzitetu da ponudi velikodušnije stipendije i smanji teret duga diplomcima, prenosi Al Jazeera.

"Amerika se pokazuje u najboljem izdanju kada nagrađujemo ljude na osnovu kvaliteta njihovog rada, a ne dubine džepa. Onemogućavanje studentima da pohađaju koledž na osnovu njihove mogućnosti da plate školovanje ugrožava jednake mogućnosti", poručio je Bloomberg.

Bloomberg (76) je jedan od najbogatijih ljudi na svijetu.

Završio je "Hopkins" 1964. godine, gradonačelnik New Yorka je bio od 2002. do 2013. godine, a američki mediji pišu da bi mogao i da se kandidira za predsjednika 2020. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: