{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BiH potpisala sporazum sa UAE o uslugama zračnog prijevoza

Klix.ba
26.11.2018. u 07:45
11
13
BiH potpisala sporazum sa UAE o uslugama zračnog prijevoza
11
BiH potpisala sporazum sa UAE o uslugama zračnog prijevoza
Foto: D. Z./Klix.ba
Ujedinjeni Arapski Emirati potpisali su sporazume o uslugama zračnog prijevoza sa Kiribatima, Vanutuaom i Bosnom i Hercegovinom čime su nastavili pozitivan trend kada je u pitanju broj sporazuma o otvorenom nebu.
Generalni direktor GCAA-e Saif Mohamed Al Suwaidi, koji je potpisao sporazume u ime UAE, kazao je da se navedenim sporazumima provodi politika otvorenog neba i da je cilj istražiti nove perspektive i uskladiti ih s razvojem avio saobraćaja za nacionalne prevoznike kako bi se poboljšala saradnja i privredne veze UAE s drugim državama.

"Strategija GCAA je pronaći mogućnosti za rast i olakšati proces komercijalne razmjene u avio saobraćaju. Ponosni smo što je UAE pionir i zemlja s najsnažnijim sporazumima o otvorenom nebu i jer uvijek nastojimo promicati ovakvu politiku na globalnoj razini", dodao je Al Suwaidi.

On je potvrdio da ovakva politika za cilj ima proširenje komercijalnih, ali i turističkih odnosa, sa drugim zemljama.

Sporazumi o zračnom saobraćaju između država uređeni su zakonima i načelima koje je uspostavila ICAO za kontrolu avio saobraćaja između regija zemalja. UAE potiče druge zemlje da potpišu sporazume o otvorenom nebu kako bi olakšale globalno kretanje zračnog saobraćaja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: