{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Besplatno podizanje novca na više od 100 bankomata BH mreže

Klix.ba
11.2.2015. u 12:51
65
15
Besplatno podizanje novca na više od 100 bankomata BH mreže
65
Besplatno podizanje novca na više od 100 bankomata BH mreže
Danas je u Sarajevu upriličena svečana ceremonija potpisivanja Ugovora o širenju BH mreže bankomata. Stavljanjem svog potpisa na Ugovor o pristupanju BH mreži bankomata Vakufska banka se pridružila projektu BH mreže u kojem se od ranije nalaze Bosna Bank International (BBI), Investiciono-komercijalna banka Zenica (IKB), Privredna banka Sarajevo (PBS) i Union banka Sarajevo.
BH mreža je sporazum banaka kojim se njihovim klijentima, korisnicima debitnih kartica, omogućava besplatno podizanje gotovine na zajedničkoj mreži bankomata. Realizacija projekta pet bh. banaka uspostavlja mrežu više od 100 bankomata širom Bosne i Hercegovine, sa tendencijom daljeg širenja mreže.

Značaj implementacije projekta ogleda se u porastu zadovoljstva klijenata banaka, kojima će biti omogućen pristup sredstvima na tekućem računu bez bilo kakve naknade na znatno većem broju bankomata u odnosu na dosadašnji broj. U odnosu na druge bankarske grupacije u Federaciji, BH mreža bankomata zauzima visoko treće mjesto i peto u RS-u.

Realizacija projekta moguća je zahvaljujući infrastrukturi Bamcarda, jedinstvenog domaćeg procesnog centra, koji banke učesnice projekta koriste za procesiranje kartičnih transakcija.

"BBI zajedno sa svojim partnerima iz BH mreže putem ovog projekta približava se građanima BiH. Sada smo svi zajedno, svih pet banaka, lakše dostupni svim građanima na cijeloj teritoriji naše zemlje. Korisnici debitnih kartica članica BH mreže od danas mogu podizati novac na 104 bankomata u BiH što će olakšati njihove finansijske transakcije. U odnosu na druge bankarske grupacije u Federaciji BH mreža nalazi se na trećem mjestu", rekao je Amer Bukvić, direktor Bosna Bank International (BBI)

istakao je da BBI banka u narednom periodu planira dalje širenje na cijelu teritoriju Bosne i Hercegovine kako bi bili što bliži korisnicima usluga.

"Koristeći različite izvore finansiranja i dalje ćemo dugoročno, podržavati razvoj ekonomije u našoj zemlji. Želim naglasiti da će kompletan tim BBI banke, kao i ja u budućnosti aktivno raditi na unapređenju kvalitete usluge za naše klijente, a u cilju što adekvatnijeg odgovora na njihove zahtjeve, potrebe i očekivanja. U skladu s tim, naglasak stavljamo na etičko poslovanje, transparentnost i partnerski odnos sa svakim našim klijentom ponaosob. I dalje nam je u fokusu obezbjeđenje povoljnih izvora finansijskih sredstava, a kroz različte programe stipendiranja i humanitarne akcije, te organizaciju Sarajevo Business Foruma ostajemo prepoznatljivi kao društveno odgovorna institucija", rekao je Bukvić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: