Finansije
0

BBI Centar Sarajevo – korak ispred viđenog

Sarajevo-x.com
U središtu glavnog grada Bosne i Hercegovine u toku su poslovi na izgradnji modernog poslovnog centra – BBI Centar. U razgovoru za Sarajevo-x.com, direktor firme BBI Leasing&Real Estate d.o.o. koja je glavni investitor projekta, Sead Živalj, govori o sadržajima koji će ovaj Centar vrijedan 50 miliona eura učiniti posebnim svim građanima BiH.

Kada možemo očekivati završetak radova BBI Centra?

BBI Centar će biti jedan od najkompletnijih centara ove vrste u BiH, a završetak gradnje planiran je za kraj 2008., odnosno početak 2009. godine.

[SLIKA]1[/SLIKA]Po čemu će se BBI Centar razlikovati od ostalih poslovnih centara u Sarajevu?

BBI Centar će biti opremljen najsavremenijom tehničkom opremom, dok će unutrašnjost Centra odlikovati sofisticarani dizajn i visokokvalitetno unutarnje uređenje. Posebnim će ga također, pored ostalog, činiti činjenica da se nalazi u samom srcu glavnog grada Bosne i Hercegovine, u pješačkoj zoni, sa tri podzemne etaže garaža, velikim i lijepo uređenim trgom te mnogo različitih sadržaja. Shopping zona BBI Centra ponudit će građanima afirmirane svjetske, evropske i regionalne brendove. Cjelokupni koncept BBI Centra osigurat će da se posjetioci, prvenstveno građani Sarajeva i Bosne i Hercegovine, u njemu osjećaju onako kako zaslužuju – ugodno i dijelom Evrope.

Ovaj objekat će svojom reprezentativnošću doprinijeti poboljšanju imidža Sarajeva kao metropole. U organizaciji upravitelja BBI Centra, organizirat će se različita sportska, muzička i zabavna dešavanja kako na trgu tako i u samom Centru što će, nadamo se, učiniti da ovaj dio grada oživi i postane centralno mjesto okupljanja građana Sarajeva.

[SLIKA]3[/SLIKA]Koji je osnovni koncept Centra?

Osnovni koncept objekta BBI Centra je koncept galerije – otvorenog prostora, prostora za izložbu – sa kvalitetnim dnevnim svjetlom, prostora koji je čitljiv s vana iz perspektive pješaka prolaznika, s osnovnim ciljem da se vanjski i unutarnji prostor što više povežu funkcionalno i vizuelno. Ovakav koncept podrazumijeva gradsku galeriju u kojoj su izložene razne robe i brendovi, umjetnine ili pak usluge i servisi koji su interesantni posjetiocima. U svijetu se ovakav koncept već odavno primjenjuje, a najreprezentativniji primjer je svakako lanac galerija Lafayete, od kojih su najpoznatije one u Parizu i Berlinu.

[SLIKA]2[/SLIKA]Šta će Centar sadržavati i po čemu su ti sadržaji nesvakidašnji?

Objekat će zauzimati površinu od oko 43,000 m2. Pored uredskog prostora, u BBI Centru moći ćete posjetiti prodajne prostore poznatih brendova smještenih u shopping zoni, supermarket, ljekarske ordinacije (ginekološka, stomatološka, dermatološka itd.), salon ljepote, frizerski salon, fitness, autopraonicu, bankomate, mjenjačnicu, ugostiteljske sadržaje (restoran, kafeterija, kafe-slastičarna, pizzeria), babysitting servis, dječiju igraonicu itd. Za vrijeme posjete Centru, ali ne samo tada, svoj automobil moći ćete ostaviti na jedno od 464 parking mjesta u garaži BBI Centra smještenih na tri podzemne etaže.

U priči o BBI Centru, šta je najbitnije naglasiti i šta se, po Vama, ne smije izostaviti?

Po našem mišljenju, važno je istaći da planirani koncept objekta BBI Centra osigurava da će svi sadržaji, počevši od garaža pa sve do prodajnih i uredskih sadržaja, biti korak ispred već viđenog. Stoga će se svaki korisnik BBI Centra morati prilagoditi konceptu objekta.