Finansije
0

BBI Banka i BBI VIP biznis klub organizovali poslovni susret u Zavidovićima

Klix.ba
Bosna Bank International (BBI) i BBI VIP biznis klub organizirali su danas u Zavidovićima poslovni susret sa nazivom "Nove mogućnosti za poslovanje, održivi manjinski povratak, pronalaženje poslovnih partnera i novih tržišta".

U hotelu "Kristal" ovim povodom okupilo se više od 70 predstavnika kompanija i biznismena iz okruženja gdje su u konkretnim razgovorima tražili mogućnosti i načine razvijanja poslovne saradnje, a sve s ciljem pokretanja većih poslovnih aktivnosti i zapošljavanja u ovoj regiji.

"Ovakvim aktivnostima BBI banka ide korak dalje u oblasti bankarstva i pokušava svojim klijentima da otvori nova tržišta i pronađe kvalitetne investitore", izjavila je Azra Čolić direktorica Sektora za poslovanje s pravnim licima BBI banke.

Džeraldina Miličević iz općinske Službe za upravu ekonomskih poslova i poduzetništva prezentirala je razvojne potencijale Općine Zavidovići.

"Ovaj dio BiH obiluje brojnim prirodnim bogatstvima, plodnom zemljom, čistim vodama i šumama. Poljoprivreda, prehrambena i drvoprerađivačka industrija i turizam su u ovom trenutku najvažnije privredne djelatnost koje regija Zavidovići može ponuditi stranim investitorima za razvijanje poslovne saradnje",naglasila je Miličević.

Predstavnici Banke prezentirali su i aktuelne linije finansiranja Banke s posebnim osvrtom na linije Svjetske banke, te IFAD-a i Trust fonda.

Haris Hadžić, rukovodilac BBI VIP biznis kluba prezentirao je prednosti članstva u BBI VIP klubu i otvorene mogućnosti za pronalaženje strateškog partnera u zemlji i inozemstvu. Mnoge kompanije upravo su kroz BBI VIP biznis klub ostvarile kontakte i pokrenule proizvodnju. Također, najvaljeno je održavanje 5. Investicijske konferencije Sarajevo Business Forum (SBF) koja će se 14. i 15. maja 2014. godine održati u glavnom gradu BiH. Privrednici su pozvani da dostave projekte koji će biti prezentirani stranim investitorima na predstojećem SBF-u. Predstavnici Banke su najavili održavanje radionica koje će privrednicima pomoći da svoje ideje pretoče u projekte interesantne i razumljive stranim investitorima.

Predstavnici kompanije ESOF d.o.o.(Eco sustainable organic food) prezentirali su privrednicima načine organske proizvodnje u profesionalnim plastenicima i ponudili mogućnost kooperantske saradnje sa poljoprivrednim proizvođačima sa ovog područja. Zainteresovanim kooperantima u proizvodnji organske proizvodnje otvorena je mogućnost plasmana proizvoda na tržište Njemačke.