Uspješan biznismen
223

Američki medij hvali Bosanca izbjeglicu: Ima svoju kompaniju i odlučio je pomoći svom gradu

T. K.
Screenshot: Wnky
Screenshot: Wnky
Bosanac Tahir Zukić, rodom iz Srebrenice, uspješan je biznismen u američkom gradu Bowling Greenu, o kome pišu i lokalni mediji koji ga hvale kako lijepo "vraća" svome gradu.

Izbjeglica iz BiH i vlasnik kompanije Taz Truckinga odlučio je reklamirati gradski logo na zadnjoj strani svakog svog kamiona, nakon razgovora sa bivšim gradonačelnikom Bowling Greena Johnnyjem Webbom.

"Upravo smo donijeli odluku da zaista želimo imati ovaj logo na poleđini naših prikolica", rekao je Zukić, prenosi Wnky.

Webb napominje da je Zukićeva odluka jedan gospodski čin. Dodao je i da su imali natjecanje za logo grada.

"Imali smo natjecanje da smislimo što bismo trebali staviti za logo grada i ono što smo na kraju dobili je Bowling Green, Kentucky koji je proglašen najboljim mjestom za život, prema časopisu TIME. I rekao sam vau, ovo će biti najbolje", rekao je Webb.

Webb je naglasio da je Tahirova priča o karijeri nevjerojatna.

"Nije govorio ni riječi engleskog, njegova je žena govorila nešto malo engleskog", naveo je.

Zukić je u Bowling Green došao kao izbjeglica iz Bosne 2000. godine. Počeo je raditi u firmi, ali je na kraju ipak dobio dozvolu za vožnju kamiona. Nekoliko godina kasnije osnovao je vlastitu kompaniju, koja je na kraju postala jedna od glavnih u gradu.

"Bowling Green nam je otvorio ruke i poželio dobrodošlicu. Danas jednostavno mislim da je dobro da nešto vratimo ovom lijepom gradu", poručio je Zukić.

Naglasio je da će se ove naljepnice vidjeti širom zemlje.

"Mogu se vidjeti u Maineu, mogu se vidjeti u južnoj Kaliforniji, mogu se vidjeti u državi Washington, Floridi, Texasu", zaključio je.