{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Alkaloid Skopje ostvario pozitivne finansijske rezultate

10.11.2015. u 15:13
0
2
Alkaloid Skopje ostvario pozitivne finansijske rezultate
0
Alkaloid Skopje ostvario pozitivne finansijske rezultate
Alkaloid Skopje je u prvih devet mjeseci 2015. godine ostvario porast konsolidovanih prodaja od 6 posto i ulaganja od preko 8,6 miliona eura.
Alkaloid Skopje je ostvario pozitivne finansijske rezultate u prvih devet mjeseci 2015. godine, pokazuju nerevidirani pojedinačni i nerevidirani konsolidovani bilansi uspjeha.

U razdoblju od prvog do devetog mjeseca ove godine, ukupne konsolidovane prodaje dostižu 95,33 miliona eura, što je 6 posto više u poređenju sa istim razdobljem prošle godine. Rast na domaćem tržištu iznosi 1 posto.

Ukupni konsolidovani izvoz kompanije je povećan za 10 posto, sa rastom na gotovo svim izvoznim tržištima.

Po regijama, rast u jugoistočnoj Evropi iznosi 9 posto, u Rusiji i zemljama CIS-a 16 posto, u EU i EFTA-i 7 posto i čak 48 posto na američkom tržištu. Rast od 5 posto zabilježen je u glavnom poslovnom segmentu - farmacija, dok rast u ostalim segmentima iznosi 11 posto.

Dobit prije finansijskih troškova, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosi 13,7 miliona eura i bilježi rast od 1 posto, dok je neto dobit u iznosu od 7,5 miliona povećana za 5 posto, u skladu sa nerevidiranim konsolidovanim bilansom uspjeha.

Ukupne investicije u osnovna sredstva u periodu od prvog do devetog mjeseca 2015. godine iznose 8,6 miliona eura, od kojih je najveći dio za novi Centar za kontrolu kvalitete za koji se očekuje da započne sa radom u prvom tromjesečju 2016. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: