{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Finalni radovi na dionici Kakanj-Dobrinje

F
7.9.2009. u 13:12
0
11
Finalni radovi na dionici Kakanj-Dobrinje
0
Finalni radovi na dionici Kakanj-Dobrinje
Radovi na dionici autoputa na koridoru 5-C, Dobrinje - Kakanj trebaju biti završeni do kraja ovog mjeseca.
"Predvidjeli smo da dionicu završimo do 20. septembra, ali je realno da to bude do kraja mjeseca uzimajući u obzir da finalne radove mogu prolongirati lošiji vremenski uvjeti", izjavio je Agenciji Fena direktor Federalne direkcije za autoceste Erdal Trhulj.

Dodao je da je jučer završen drugi sloj asfalta na čitavoj trasi i da je danas počelo stavljanje završnog sloja te da treba još desetak dana da se to završi.

Gradnju ove dionice, kako je poznato, pratile su finansijske teškoće i dugovi prema izvođačima pa je pomjeran i završetak radova.

"Dinamika radova iz 2008. je ukazivala da bi radovi mogli biti završiti u februaru, ali već od augusta su nastali problemi s plaćanjem koji su kulminirali u decembru. Rok izvođačima je bio produžen do 31. jula pod uvjetom da plaćanja budu redovna. Ove godine je došlo do akumulacije duga koji je nedavno izmiren i dionica će biti završena u ovom mjesecu", kazao je Trhulj.

Po njegovim riječima, u sklopu ugovorene cijene od 64,4 miliona KM bit će urađena i kablovska instalacija od Jošanice do Kakanja (koja će povezati naplatna mjesta) i montažno mjesto Kakanj. Na naplatnim mjestima Podlugovi i Visoko u toku su finalni radovi koji bi trebali biti završeni u oktobru.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: