{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Fikret Abdić u Zagrebu prozvao Vladu FBiH, Izetbegovića...

S
31.7.2012. u 14:33
0
97
Fikret Abdić u Zagrebu prozvao Vladu FBiH, Izetbegovića...
0
Fikret Abdić u Zagrebu prozvao Vladu FBiH, Izetbegovića...
Fikret Abdić nakon izlaska iz zatvora u Puli (Foto: Dijana Marić/24sata)
Predsjednik Upravnog odbora Udruženja za zaštitu nezaposlenih dioničara Agrokomerca iz Velike Kladuše Fikret Abdić očekuje podršku federalne i vlasti na nivou BiH kada je riječ o preuzimanju i obnovi Agrokomerca.
"Vlada Federacije BiH koja ignoriše pitanje Agrokomerca i ljude koji stoje iza tog privrednog kolektiva, nema budućnosti", rekao je Abdić danas na konferenciji za novinare u Zagrebu.

On je poručio da je interes federalne Vlade da se što prije koriguje, "jer je nemoguće opravdati šta se desilo Agrokomercu".

"Vlada FBiH je nacionalizovala Agrokomerc i za to mora odgovarati", rekao je Abdić, ističući da se ne može ignorisati potencijal i snaga ovog kolektiva.

Abdić je na konferenciji na kojoj je predstavio Aneks tri - Prijedlog za preuzimanje i obnovu Agrokomerca, rekao da niko iz federalnih i inistitucija BiH nije odgovorio na pismo u kojem je poslao prijedlog oporavka Agrokomerca.

Abdić je rekao da ga ne može sputati to što SDA ne računa na njega, te da on traži da se firma preda akcionarima.

On je istakao da činjenica da je predsjedavajući Predsjedništva BiH, Bakira Izetbegovića ne amnestira odgovornosti kada je riječ o dokumentaciji o Agrokomercu.

"Postoji projekat uništenja Agrokomerca i BiH mora identifikovati ljude koji su kreatori tog projekta", rekao je Abdić.

Abdić je dodao i da se u njegovom progonu utrkuju, iako je najviše napravi za privredu BiH. "Od kada sam ja otišao, samo se ruši i samo se meni sudi", rekao je Abdić.

Aneks tri govori o ulaganjima Agrokomerca u privredu Hrvatske, obavezama i pravima koja proističu iz tih ulaganja.

Nekadašnji prvi čovjek Agrokomerca iz Velike Kladuše i član Predsjedništva BiH Fikret Abdić pušten je početkom marta na uslovnu slobodu iz zatvora u Puli nakon što je odslužio dvije trećine kazne - deset godina i devet mjeseci - zbog ratnog zločina na području zapadne Bosne.

Osuđen je zbog ratnog zločina u Cazinskoj krajini tokom rata između njegovih pristalica, odnosno vojnika lojalnih Autonomnoj pokrajini Zapadna Bosna i pripadnika Petog korpusa Armije BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: