{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FIatov profit oslabio u drugom kvartalu

S
31.7.2012. u 17:59
0
1
FIatov profit oslabio u drugom kvartalu
0
FIatov profit oslabio u drugom kvartalu
Italijanski automobilski gigant "Fiat" saopštio je da mu je neto profit u drugom kvartalu oslabio na 358 miliona eura, iako je ostvario rast prihoda zahvaljujući poslovanju kupljene američke kompanije "Chrysler".
"Fiat" je u drugom kvartalu 2011. godine ostvario neto profit od 1,237 milijardi eura.

Grupacija je objavila da njeni operativni poslovi u prvoj polovini godine znače da će progonoza godišnjeg neto profita od 1,2 do 1,5 milijardi eura biti ostvarena zahvaljujući ukupnom obrtu od preko 77 milijardi eura.

"Fiat" je u Evropi uspio da umanji trgovinski gubitak na 138 miliona eura uprkos prolongiranom padu prodaje zbog ekonomske krize.

Kompanija je objavila da su njene luksuzne marke "Ferrari" i "Maserati" ostvarile rast zarade, najviše zahvaljujući povećanju potražnje u Aziji i Sjevernoj Americi.

Investitori su razočarani ovim rezultatima, pa su akcije "Fiata" na berzi u Milanu oslabile za 4,49 posto, na 3,998 eura.

"Fiat" navodi da je od prodaje automobila ostvario prihod od 21,524 milijardi eura, u poređenju sa 13,153 milijardi eura prošle godine. Ovaj rezultat postignut je zahvaljujući preuzimanju "cChryslera" u junu 2011. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: