Neugodno iznenađenje
2

Ferrero napravio veliki propust s novim igračkama u Kinder jajima te uputio izvinjenje

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Nova igračka u Kinder jajima sa balonima na kojima piše "KKK" zabrinula je i naljutila brojne roditelje širom svijeta jer asocira na bijelu supremacističku grupu.

Čini se kako je italijanska kompanija Ferrero, proizvođač kultnog slatkiša u kojem je sakrivena igračka, napravila veliki gaf u limitiranim izdanjima Kinder jaja kojima slavi 50 godina postojanja.

Naime, u novim Kinder jajima sakrivena je igračka malog Kinder jajeta koje drži tri balona na kojima piše "KKK". Ovi inicijali inače se koriste za Ku Klux Klan - bijelu supremacističku grupu.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Jedna majka iz Australije, koja je kupila sinu Kinder jaje s ovom igračkom, kaže kako se osjeća kao da nova Kinder jaja imaju poruke koje dječiji razum ne može svjesno registrovati.

"Ovo je ogroman propust koji svi mogu vidjeti. Također je teško naći neko opravdanje jer inicijali Kinder Surprisea nisu 'KKK'. Postavlja se pitanje šta kompanija podržava i je li ovo subliminarni marketing", kazala je razočarana majka.

Fotografiju igračke s inicijalima "KKK" podijelili su brojni korisnici društvenih mreža uz komentare kako je italijanska kuća napravila veliku grešku.

Iz Ferrera su uputili izvinjenje javnosti.

"Inicijalno smo dizajnirali jedan balon sa slovom 'K'. Međutim, dodali smo još dva balona kako bismo ojačali igračku jer su sigurnost i kvalitet naših igračaka od najvećeg značaja. Nismo imali apsolutno nikakve druge namjere u kreiranju igračke i iskreno se izvinjavamo našim potrošačima zbog našeg nenamjernog propusta", kazao je glasnogovornik Ferrera.

On je dodao kako kompanija ni na koji način ne podržava organizaciju Ku Klux Klan te kako su povukli iz prodaje sva limitirana izdanja Kinder jaja.