{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FERK: Rješenja o izgradnji elektroenergetskih objekata

F
29.6.2011. u 09:13
0
0
FERK: Rješenja o izgradnji elektroenergetskih objekata
0
FERK: Rješenja o izgradnji elektroenergetskih objekata
Foto: Ilustracija
Na desetoj redovitoj sjednici Regulatorne agencije za električnu energiju Federacije BiH (FERK) održanoj jučer u Mostaru razmatrana su i donesena rješenja po prijedlozima prethodnih dozvola za izgradnju proizvodnih objekata solarne fotonaponske elektrane "Solero 1" podnositelja zahtjeva "Mucić&Co" d.o.o. Ljubuški, te HE "Bistričak" podnositelja zahtjeva "Adrija-Produkt" d.o.o. Zenica.
Kako je danas saopćeno iz Ureda za informiranje FERK-a, tokom sjednice donesena su rješenja po prijedlozima dozvola za rad-licenci za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnja električne energije podnositeljima zahtjeva "Paloč" d.o.o. Gornji Vakuf-Uskoplje i "Global ispat koksna industrija" d.o.o. Lukavac.

Također, FERK je utvrdio i Nacrt dozvola za rad za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje el. energije za podnositelja "Rose-Wood" d.o.o. Gornji Vakuf-Uskoplje, te Nacrt prethodne dozvole za izgradnju proizvodnog objekta solarna fotonaponska elektrana "Čapljina" podnositelja zahtjeva "Solar-Energy" d.o.o. Čapljina. Za nacrte su određeni i datumi održavanja općih rasprava, o čemu će javnost biti naknadno obaviještena.

Doneseni su zaključci po: Zahtjevu za prijenos dozvole za rad–licence za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnja električne energije, podnositelja zahtjeva Gppd "Vlašić II" d.o.o. Travnik i Zahtjevu za naknadu troškova umješača Savjeta potrošača Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Doneseno je i Rješenje po Zahtjevu za izmjenu dozvole za rad-licence za obavljanje elektroprivredne djelatnosti opskrba električnom energijom drugog reda podnositelja Alpiq Energija BH d.o.o. Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: