biznis
0

FERK pokrenuo tarifni postupak za EP HZ HB

FENA
Regulatorna komisija za električnu energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK) na današnjoj je sjednici donijela odluku o pokretanju trećeg tarifnog postupka za Javno poduzeće "Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne" d.d. Mostar (EP HZ HB). Tarifnim postupkom utvrdit će se nove prodajne cijene električne energije.

Formalna rasprava na kojoj će predstavnici EP HZ HB odgovarati na pitanja o svojim troškovima kako bi se utvrdila njihova opravdanost održat će se 17. siječnja u 9 sati u prostorijama FERK-a u Mostaru. Pitanja će postavljati osoblje FERK-a te umješači.

Rok do kojeg javnost može uputiti komentare FERK-u na podneseni zahtjev EP HZ HB je 14. siječnja do 14 sati i do tog roka se mogu prijaviti i umješači, odnosno osobe koje raspolažu podacima od važnosti za tarifni postupak i dokažu izravni interes za sudjelovanje u postupku.

FERK poziva i javnost da nazoči toj raspravi.

Glasnogovornica FERK-a Ines Kujundžić u izjavi za Fenu istaknula da je EP HZ HB priložila dvije varijante novih prodajnih cijena električne energije i prema svakoj od njih električna energija za kućanstva poskupila bi oko 2 posto.

Odluku o tomu hoće li se prihvatiti zahtjev EP HZ HB o utvrđivanju novih cijena električne energije i po kojoj od dvije predložene varijante, FERK bi trebao donijeti krajem ovog mjeseca, kazala je Kujundžićeva.