biznis
0

FERK: Do poskupljenja kruha u ZE-DO kantonu nije došlo zbog cijena el. energije

FENA
Regulatorna komisija za električnu energiju u Federaciji BiH (FERK) demantirala je danas informacije da je do poskupljenja kruha i ostalih pekarskih proizvoda u desetak pekarnica u Zeničko-dobojskoj županiji došlo, između ostalog, zbog povećanje cijena električne energije.

FERK u priopćenju za javnost podsjeća javnost kako je na svojoj redovitoj sjednici održanoj 27. prosinca 2007. godine donio Odluku o promjeni cijena električne energije tarifnim (nekvalificiranim) kupcima na području opskrbe JP "Elektroprivreda Bosne i Hercegovine" d.d. Sarajevo.

Mala poduzeća, koja električnu energiju kupuju na naponskoj razini 0,4 kV (među kojima su mali industrijski proizvođači), ovom odlukom imaju smanjenje prosječne cijene električne energije u odnosu na prethodnu i to smanjenje za I. tarifnu grupa iznosi 0,79 posto, a za II. tarifnu grupu iznosi 2 posto, pojašnjava se u priopćenju.

Navedena odluka stupila je na snagu 1. siječnja 2008. godine.

"Shodno tomu, želimo naglasiti kako se kao razlog povećanja cijena za ovu kategoriju potrošača JP 'Elektroprevreda' BiH d.d. Sarajevo ne može kao razlog navesti povećanje cijena električne energije", navodi se u priopćenju FERK-a.